2024. április 29. - Péter

Az MSZP bemutatta zalaegerszegi programját

A munkahelyteremtés, a közüzemi díjak felülvizsgálata és a zöld Zalaegerszeg megvalósítása a legmegmeghatározóbb pontjai az MSZP zalaegerszegi programjának - közölte Major Gábor, a párt polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón.
2010. augusztus 19. csütörtök 15:10 - HírExtra
A programot, amelyről széles körű társadalmi egyeztetetést tartottak, szakértők, közéleti személyiségek, vállalkozók és önkormányzati képviselők közreműködésével állították össze.

Major Gábor azt mondta, hogy eddig is burkolt adóztatásnak tartották a többi nagyvároshoz képest a magas helyi közüzemi, víz- szemétdíjakat, ezért gyors intézkedéscsomagot dolgoztak ki felülvizsgálatukra. Elfogadható szintre csökkentenék a díjakat, amivel a lakosság megélhetéséhez közvetlen segítséget tudnának nyújtani.

A polgármesterjelölt beszélt arról is, hogy a munkahelyteremtést valós gazdasági tényekkel kell alátámasztani. A vállalkozások egyik legnagyobb problémája a forgótőke hiánya. Csak akkor tudnak fejleszteni, ha van felvevőpiac, ehhez viszont az szükséges, hogy be tudjanak fektetni anyagba, áruba. Kevés cég tud előre megfinanszírozni egy nagyobb megrendelést, és ehhez a bankok is nehéz feltételeket támasztanak.

A város zöld területei méltatlan állapotban vannak, ezért a párt kidolgozta a zöld Zalaegerszeg programot - ismertette Major Gábor. A köztereket, közparkokat úgy kell átalakítani, hogy egyaránt biztosítsák az ott élők pihenési, sportolási, rekreációs és kulturális szükségleteit. A meglévő kerékpárutak fejlesztésével, kerékpárkölcsönzők létrehozásával tehermentesítenék a várost - tette hozzá.

Támogatnák a zöldtechnológiák elterjesztését is, környezetbarát energiaforrások hasznosítását, felülvizsgálnák a hulladékhasznosítást és a várost övező szeméttelepek helyzetét.
Majoros Gábor közlése szerint a programban fontos szerepet kap a helyi kis-és középvállalkozásosok segítése, a kedvező vállalkozói környezet kialakítása, az infrastrukturális fejlesztés és az M9-es gyorsforgalmi út építésének megkezdése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását