2024. április 28. - Valéria

Már csak írásban lehet kérni mozgóurnát

Már csak írásban kérhet vasárnap mozgóurnát a szavazatszámláló bizottságtól az a választópolgár, aki beteg vagy mozgásában korlátozott. Azokat a választókat, akik mozgóurnát igényeltek, a szavazatszámláló bizottság két tagja keresi fel.
2010. október 3. vasárnap 11:40 - HírExtra
A szavazatszámláló bizottság a mozgóurnát kérőkről nyilvántartást vezet, amelyet a testület tagjai magukkal visznek.

A mozgóurna helyszínre vitelét úgy kell megszervezni, hogy eközben a szavazókörben dolgozó szavazatszámláló bizottság határozatképes maradjon. A szavazóhelyiségben történő szavazást a mozgóurna kivitele ugyanis nem akadályozhatja, a szavazásnak folyamatosnak kell lennie.

Fontos előírás, hogy a szavazatszámláló bizottság mozgóurnás szavazást lebonyolító tagjai csak azoknak biztosíthatják a mozgóurnás szavazást, akiket a bizottság a mozgóurnát kérők nyilvántartásába felvett. Így például, ha egy szociális otthonban tízen jelezték előzetesen, hogy mozgóurnát kérnek, a kiérkező bizottsági tagok nem fogadhatnak el szavazatokat a többi lakótól.

A szavazatszámláló bizottság legalább két tagjának a szavazás időtartama alatt - a szavazóköri munka folyamatos biztosítása mellett - mindenkihez ki kell mennie, aki előzetesen mozgóurnát kért a helyi választási iroda vezetőjétől vagy a szavazás napján írásban a bizottságtól.

A mozgóurna kivitelét úgy kell megszervezni, hogy 19 órára, a szavazókör bezárására visszaérjenek vele a szavazatszámláló bizottság mozgóurnás szavazást lebonyolító tagjai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását