2024. április 28. - Valéria

Nincs víz Szigetszentmiklóson

A Pest megyei Szigetszentmiklóson délután óta nincs víz, miután egy vállalkozó, gázvezeték fektetés közben, átfúrt egy víznyomó vezetéket - közölte az Észak-Csepel Szigeti Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezető igazgatója szombaton késő este.
2010. október 31. vasárnap 06:48 - HírExtra
A hibaelhárítással várhatóan éjfélre végeznek a csaknem 35 ezer lakosú városban.
Szontágh Ferenc az üzemzavar előzményeiről elmondta, hogy egy vállalkozó, aki a Tigáz Zrt. megbízásából gázvezetéket fektet a városban, a Határ utat keresztezve délután átfúrta a szigeti vízművek üzemeltetésében lévő 150 milliméteres azbeszt-cement víznyomó vezetéket.

A város vízellátása szempontjából kulcsfontosságú "betápláló-ági" főnyomócső oly mértékben roncsolódott, hogy a javításához csak a víz elzárását követően kezdhettek hozzá - magyarázta az ügyvezető.

A vízbetáplálás megszüntetése óta folyó helyreállítási munkálatok ezekben a percekben is zajlanak, már az idomokat szerelik fel. Legkésőbb éjfélre ismét lesz víz a mintegy 16 ezer lakásban - közölte Szontágh Ferenc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását