2024. április 29. - Péter

Anglia bármi áron VB-t rendezne

Elhatárolódik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) érintő korrupciós botrányt kirobbantó brit médiától a 2018-as világbajnokságra pályázó angol bizottság.
2010. november 15. hétfő 10:17 - HírExtra
A kandidálás vezetői a FIFA végrehajtó bizottságának küldött levelükben jelzik, hogy a helyi sajtóra semmilyen módon nincs ráhatásuk, és bíznak benne, hogy az ügy nem lesz negatív hatással a helyszínkijelölő választásra.

A brit Sunday Times egy hónapja arról számolt be, hogy a FIFA egyes tisztviselői pénzt kértek azért, hogy a 2018-as, illetve 2022-es vb helyszínének kiválasztásakor az adott országra voksoljanak. A lap név szerint említette a tahiti Reynald Temariit és a nigériai Amos Adamút. Ennek nyomán az etikai bizottság október 20-án - egyelőre 30 napra - felfüggesztette a két hírbe hozott vezető FIFA-tagságát. Ügyükben már ezen a héten döntés születhet.

A FIFA december 2-án határoz Zürichben a 2018-as és 2022-es vb helyszínéről. A közelmúltbeli visszalépések nyomán a 2018-as vb-rendezésre Anglia mellett Oroszország, továbbá Hollandia és Belgium, valamint Spanyolország és Portugália közösen pályázik, míg a 2022-esre öt jelentkező - az Egyesült Államok, Ausztrália, Katar, Japán és a Koreai Köztársaság - maradt versenyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását