2024. április 29. - Péter

Még idén robbant a Google az ekönyv-piacon

Év végén indul a Google könyváruháza, amelynek online felületén több millió könyvet olvashatnak ingyen az érdeklődők, és az ekönyv-olvasókra tölthető tartalmakért a legolcsóbb nyomtatott kiadás 80 százalékát kell majd fizetni.
2010. december 5. vasárnap 08:31 - HírExtra
A The Wall Street Journal jelentése szerint a Google más beszállítók mellett egy saját fejlesztésű elektronikuskönyv-olvasó kiadását is tervezi, hogy az oldalain található tartalmakhoz bárhonnan hozzá lehessen férni.

A felhasználóknak mindössze regisztrálniuk kell a Google szolgáltatására, és az olvasnivalók szinte minden internetkapcsolattal és böngészőprogrammal rendelkező eszközről elérhetők lesznek.

Szakértők szerint a Google tervei szétzúzhatják a még csak bontakozó elektronikuskönyv-piacot, amelyet kétharmados piaci részesedéssel jelenleg az Amazon könyváruház vezet. A Kindle-tulajdonosok viszont csak az Amazontól letöltött könyveket "lapozhatják", jóllehet a virtuális Kindle már számtalan eszközre telepíthető.

A Google nagyszabású terveiben összesen 150 millió könyv digitalizálása szerepel, eddig a vállalt mennyiség 10 százalékát sikerült elektronikus formátumra alakítani.

A Forrester piackutató becslései szerint a világ digitális könyvpiaci bevétele 2010 végére eléri a 966 millió dollárt (200 milliárd forintot), miközben az elemzők azzal számolnak, hogy az idén eladott elektronikuskönyvek olvasására alkalmas eszközök száma mintegy 15 millióra emelkedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását