2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Délig eldől Tomori sorsa

Szerda délig születik döntés arról, hogy a hollandok ellen kedden piros lappal kiállított Tomori Zsuzsanna pályára léphet-e a 18:15-kor kezdődő, svédek elleni sorsdöntő középdöntős mérkőzésen.
2010. december 15. szerda 09:32 - HírExtra
A magyar csapattól szerda reggel kapott információ szerint az európai szövetség fegyelmi bizottsága azért foglalkozik Tomori ügyével, mert a játékvezetői jelentésben külön kitértek arra, hogy a magyar átlövő megrúgta a ráfekvő Diane Lameine-t.

A két játékos amúgy a 27-19-es holland sikerrel zárult találkozón többször is összekülönbözött, kétszer páros kiállítást kaptak, egyszer pedig Lameine - a bíró háta mögött - arcon csapta Tomorit. A holland játékos szintén piros lappal bűnhődött, de ő azért, mert a meccsen háromszor is kétperces büntetést szabtak ki rá.

"Már a szabálytalanságomat követő pillanatban tudtam, hogy óriásit hibáztam, akkorát, amekkorát pályafutásom során még soha, és többé nem is fogok - idézte honlapján szerdán a hazai szövetség a magyar játékost. - Tettemet az sem menti, hogy megvoltak az előzményei, a mérkőzés légkörének elfajulásához mindkét fél hozzájárult. Így persze semmilyen körülmények között nem szabadott volna reagálnom, a sportpályán ez megengedhetetlen. A piros lap, csapatunk veresége, a bennem lévő önvád és a szabálytalanságom után hozzám érkezett reakciók így összességében nagyon súlyos büntetést és életre szóló leckét jelentenek számomra."

Szántó András csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint is Tomori kirívó sportszerűtlenséget követett el, "vétsége a nemzetközi és a magyar kézilabdázás hagyományaihoz, általánosan sportszerű légköréhez egyaránt méltatlan".

"Nem mentségként vagy magyarázatként, csupán adalékként jegyezzük meg, hogy a zaklatott, feszült légkörű mérkőzésen Tomori folytonos és kölcsönös provokáció részese volt. A magyar csapat és annak vezetősége mélységesen sajnálja és elítéli e sportszerűtlen cselekedetet, ugyanakkor tudja és kijelenti, hogy a vétség egyedi volt és marad is, mind a magyar kézilabdázás története, mind Tomori Zsuzsanna pályafutása során" - fogalmaz az MKSZ honlapján Szántó.

A szerdai találkozónak komoly tétje van. Ha a magyarok nyernek, és utána a norvégok nem kapnak ki a hollandoktól, akkor Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapata bejut a szombati elődöntőbe. Minden más esetben az együttes nem kerül a négy közé, és legrosszabb esetben akár a tizedik helyen is végezhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását