2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szupermaxi az élen

Az egyik legnagyobb esélyesként jegyzett Wild Oats XI vezet a hagyományos, sorszáma szerint 66. Sydney-Hobart vitorlás viadalon, amelynek 87 hajó alkotta mezőnye vasárnap rajtolt el.
2010. december 26. vasárnap 12:54 - HírExtra
Az Új-Dél-Wales és Tasmánia közötti 630 tengeri mérföldes (1168 km) távot eddig éppen a mostani éllovas szupermaxi teljesítette a leggyorsabban: a 2005-ben felállított csúcs 1 nap 18 óra 40 perc és 10 másodperc, az idén azonban az előrejelzések szerint mostohának ígérkező időjárás miatt valószínűtlennek tetszik a rekorddöntés.

A Wild Oats XI, amely sorozatban elért négy győzelem után tavaly alulmaradt az idei versenyt kihagyó Alfa Romeóval szemben, villámrajtot vett, s az első jelentések szerint alig három órával a start után 11 tengeri mérföldes előnyre tett szert a Lahana nevű ausztrál jachttal, és 12-re a szintén ausztrál, s a maxik közé tartozó Wild Thinggel szemben. Utóbbi amúgy balszerencsésen kezdett, mivel - még a sydneyi öbölben - ütközött egy médiahajóval, minek következtében az orr-részén megsérült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását