2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem bírtak egymással

Az angol bajnokság 23. fordulójának vasárnapi liverpooli rangadóján a Liverpool 2-2-es döntetlent játszott az Everton ellen.
2011. január 16. vasárnap 18:33 - HírExtra
Nagy iramban kezdtek a csapatok, ám az első negyedórában inkább a küzdelem dominált. Az első komoly helyzetre a 17. percig kellett várni, ekkor Torres cselezgetett a tizenhatoson belül, majd ballal lőtt, a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 29. percben végül megszerezte a vezetést a Liverpool, Meireles egy kipattanót lőtt kíméletlenül a bal felső sarokba. A kiegyenlített, küzdelmes mérkőzésen a hazaiak növelhették volna előnyüket, de a 42. percben Meireles nagy helyzetben hibázott.

A szünet után a vendégek percek alatt fordítani tudtak, a 46. percben Distin egyenlített, a meglepett hazaiak nem sokkal később újabb gólt kaptak. Az 52. percben egy ötös elé gyötört labdát Beckford lőtte a kapu bal sarkába, a Pool menedzsere, Kenny Dalglish nem akarta elhinni, hogy a városi rivális megfordította az állást. A 68. percben Kuyt tizenegyesből alakította 2-2-re az állást, a holland tizenegyese előtt az Everton kapusa sodorta el Rodríguezt. A hátralévő időben már nem esett gól, a liverpooli gárdák megosztoztak a pontokon.

A vasárnap délutáni összecsapásokon két 1-1-es döntetlen született. A Birmingham City a városi riválist, az Aston Villát fogadta, az első játékrész gólnélküli döntetlennel zárult. A fordulás után Johnson szerzett vezetést a hazaiaknak, a végeredményt a 73. percben Collins alakította ki. A Sunderland-Newcastle összecsapás is iksszel végződött, a bajnokin Nolan szerzett előnyt a Newcastle-nek, a hosszabbítás perceiben Gyan egalizált, ezzel egy pontot szerezve a Sunderlandnek.

Premier League, 23. forduló:

Liverpool–Everton 2–2 (Raul Meireles 29., Kuyt 68. – tizenegyesből, ill. Distin 46., Beckford 52.)

Birmingham City–Aston Villa 1–1 (R. Johnson 49., ill. Collins 73.)

Sunderland–Newcastle United 1–1 (A. Gyan 93., ill. Nolan 52.)
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását