2024. április 30. - Katalin, Kitti

Pintér: mi az oka az aggodalomnak?

Pintér Sándor belügyminiszter azt kérte német kollégájától csütörtökön Gödöllőn, hogy Németország fogalmazza meg Románia és Bulgária schengeni csatlakozásával kapcsolatos politikai aggályait.
2011. január 20. csütörtök 19:31 - HírExtra
A miniszter az EU informális tanácsülése után az újságíróknak azt mondta, reméli, hogy ez megtörténik, és még a magyar elnökség alatt tárgyalhatnak erről.

Pintér elmondta, hogy az uniós belügyminiszterek ülésének szünetében folytatott megbeszélést Thomas de Maiziere német belügyminiszterrel, a kétoldalú kapcsolatok mellett természetesen szót ejtettek a két állam schengeni csatlakozásáról is.

A német miniszter a tanácskozás előtt újságíróknak úgy nyilatkozott: Németország számára Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának nemcsak technikai, hanem politikai feltételei is vannak.

Megismételte a német és francia álláspontot: a két ország csak akkor csatlakozhat a schengeni övezethez, ha előrelép a korrupció elleni harcban és az igazságügyi rendszer reformjában.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását