2024. április 27. - Zita

Relaxáció mesterfokon - a legjobb tippek!

Egy fáradt, végig hajszolt nap vagy hét után szinte minden ember szeretne kikapcsolódni és kiereszteni a stresszt. Íme, néhány tipp, ami segíthet feloldódni, megnyugodni és kikapcsolni.
2011. március 4. péntek 07:51 - HírExtra
Egy fárasztó hét után kezdjük a hétvégét egy kellemes nappal. Fontos, hogy addig aludjunk, ameddig jól esik és a reggelin friss ételt fogyasszunk (például: gyümölcslé, pirítós, tea). Reggeli után induljunk el lehetőleg a természetbe egy kellemes sétára.

Érdemes egy órát eltölteni a friss levegőn, hisz nem csak a testet, de a lelket is feltölti energiával. Ha hazatértünk lepjük meg magunkat valami különleges, finom ebéddel, majd utána pihenjünk le egy kicsit.

Ez a nap tökéletesen alkalmas arra, hogy magunkkal törődjünk. Tegyünk fel arcunkra maszkot, vagy nyugtató pakolást, amitől bőrünk puhává, selymessé és üdévé válhat. De nem csak arcunkkal foglalkozzunk, tehetünk akár hajunkra is pakolást vagy testünkről leradírozhatjuk az elhalt hámsejteket egy gyors zuhany segítségével.

Ezt követően pedig jöhet az illatos, forró fürdő. Gyújtsunk pár gyertyát, kapcsoljuk be kedvenc zenénket és merüljünk el a habok közt. Fontos, hogy addig áztassuk magunkat, ameddig jól esik. Ezen a napon ne gondoljunk a gondokra, zárjuk ki a külvilágot, a napi teendőket és élvezzük a semmittevést.

Ha végeztünk a fürdőzéssel, akkor testápolóval masszírozzuk át testünket, esetleg kérjük meg párunkat, hogy masszírozzon meg. Vacsorára valami könnyed ételt fogyasszunk, ami nem terheli meg a gyomrunkat, mégis kellőképpen eltelít.

Ezután válasszuk ki kedvenc filmünket vagy párunkkal közösen válasszunk és élvezzük az otthoni mozi örömeit. Ha valaki, nem szeret filmet nézni, az vegye elő kedvenc könyvét, vagy amit rég el szeretne olvasni, és azzal kapcsolja ki magát. Ezen tevékenységek közben nyugodtan megengedhetünk magunkat egy kis,,bűnözést”. Együnk akár csokit, chipset, mogyorót.

Fontos, hogy néha iktassunk be egy- egy relaxációs napot életünk során, hiszen nagyon jól oldja a stresszt és akár belülről, kívülről is felüdülést okozhat.
Forrás: Női teázó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását