2024. április 28. - Valéria

Megkapják pénzüket a tejesek

Megkezdődött a 2011. évi különleges tejtámogatás második felének kifizetése mintegy ötmilliárd forint összegben - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.
2011. december 7. szerda 12:16 - HírExtra
A kifizetéseket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal december 7-től utalja a termelőknek.
A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelésére az Európai Unió több mint 13 milliárd forintot (46 millió eurót) biztosít 2011-ben Magyarországnak - emlékeztet a tárca közleménye.

A támogatásra új és korábbi pályázók egyaránt jelentkezhettek, amennyiben teljesítik a jogszabályok által előírt - tejtermelő tevékenység folytatására vonatkozó - kötelezettségeiket. A magyar termelőknek juttatott összeg pontos mértéke függ az igénylők számától és az általuk leadott tej mennyiségétől.

A tejtermelő a 2010/2011-es kvótaévben megtermelt és értékesített tej után igényelhette a különleges támogatást a 2011. március 31-én rendelkezésére álló kvóta mértékéig. A program feltételei nem változtak - hangsúlyozza a közlemény. Az a termelő igényelheti a támogatást, akinek gazdaságilag sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területe van. Az állattartónak továbbá rendelkeznie kell legalább egy hektár egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földterülettel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását