2024. április 29. - Péter

LMP: egy éve nem csökken az állástalanok száma

Egy éve nem csökken érdemben az állásnélküliek száma, akkor 474 ezernek nem volt munkája, most 474 ezer 700 ember állásnélküli - írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva az LMP.
2012. február 29. szerda 11:58 - HírExtra
A párt az MTI-hez szerdán eljuttatott, Scheiring Gábor és Szél Bernadett által jegyzett közleménye hangsúlyozza, hogy ez folyamatos tizenegy százalék feletti munkanélküliséget jelent. Hozzáteszik, hogy korábban Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígért.

"Ez alapján ma 123.000 munkahellyel adósai az országnak" - jelenti ki a két képviselő, akik szerint "mindez egyenes következménye a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának".

Közleményükben azt írják, hogy a hazai kisvállalkozások "ellehetetlenítése, terheinek növelése", például az eva és a járulékok emelése, valamint a "felesleges adminisztráció", mint például a kamarai tagság „burjánzása” miatt az "így megfojtott vállalkozások" nem képesek új alkalmazottakat foglalkoztatni. A nagyvállalatok pedig kivonulnak - teszik hozzá, hiába "próbálja a kormány kínai szintre vinni a munkavállalói jogokat, ezen a téren képtelenség Ázsiával versenyezni" - szól a közlemény.

Saját megoldási javaslataikat részletezve leírják, hogy az LMP szerint a gazdaság kifehéredéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez kiszámítható vállalkozási környezetre és méltányos közteherviselésre van szükség, a kis- és a nagyvállalatok esetében egyaránt.

Az igazi lehetőségnek pedig az úgynevezett zöld gazdaságfejlesztést tartják. Szavaik szerint ennek eredményességét többek között az Energiaklub legfrissebb kutatásai is igazolják. Kiemelik, hogy csak az energiahatékonysági beruházások több mint ötvenezer új munkahelyet teremtenének éves szinten. Hozzáteszik, hogy a programot már évi ötvenmilliárd forint állami támogatással el lehetne indítani, és már a második év végére ötvenöt milliárd forint adóbevételt hozhatna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását