2024. április 27. - Zita

Obama első randija

Az elnök és a first lady először beszélt az első randevújáról a nagynyilvánosság előtt az Obama-Biden-kampány által frissen kibocsátott, oldott hangulatú videón.
2012. június 25. hétfő 22:13 - HírExtra
Ami a légyott publikus részéről kiderült, az az, hogy Barack Obama 1989-ben a Chicagói Képzőművészeti Intézetbe vitte Michelle LaVaughn Robinsont, ezután a pár sétált egy nagyot Michigan Avenue-n, majd megnézte Spike Lee legfrissebb, Szemet szemért (Do the Right Thing) című filmjét.

Obama az 1 perc 40 másodperces páros interjú alatt kétszer is megengedte magának, hogy az első találkát ötletadó mintaként kínálja fel az udvarlás fortélyaiban járatlan fiatalemberek számára.
"A művészet, srácok, akik ezt nézitek, jó benyomást kelt" - mondta az elnök, majd a randi összegzésekor hozzáfűzte: "Uraim, éljenek a tippekkel."

"Remek randevú volt, az egész napot együtt töltöttük és ő megmutatta nekem jellemének minden oldalát" - emlékezett vissza Michelle Obama, akinél a módszer e jelek szerint bevált, mert 1992-ben hozzáment az Egyesült Államok leendő elnökéhez.

"Divatos volt, élvonalbeli, művelt és érzékeny. A szökőkút jó ötlet volt" - mondta a first lady, arra utalva, hogy az pár az első közös ebédjét, a chicagói művészeti galéria szökőkutas udvarában költötte el.

Az "első család" egyébként a választási kampányhoz kisebb összegekkel hozzájáruló szimpatizánsok körében egy közös vacsorát sorsoltat ki. A nyertesek egy általuk kiválasztott személy, valamint további négy kampánytámogató társaságában fogyaszthatják el - egy meg nem nevezett helyen - a közös estebédet Obamáékkal.

A csomag összesen 4800 dollárba (több, mint 1,1 millió forintba) kerül, mert az étkezés költségein felül magában foglal két belföldi retúr repülőjegyet, valamint szállodai szállást is egy éjszakára. Barack Obama egyébkén nem először kampányol a közös vacsora ígéretével. Az idén egy hasonló sorsolás nyerteseivel George Clooneyval vacsorázott együtt, a filmsztár Los Angeles-i villájában.

A jelentősebb támogatók számára megrendezett elnöki adománygyűjtő vacsorákon egyébként előfordul, hogy egy-egy teríték elfoglalása 40 ezer dollárba (több, mint 9,2 millió forintba) kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását