2024. április 26. - Ervin

Panganak az ingatlanok

A közép-európai régióban tavaly 3,71 milliárd euróra rúgott a befektetési ingatlanok forgalma, ami a 2011. évi forgalomnak csupán 59 százaléka, ugyanakkor 25 százalékkal magasabb, mint a 2010. évi - közölte a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó csütörtökön az MTI-vel.
2013. január 10. csütörtök 15:40 - HírExtra
Tavaly az utolsó negyedévben befektetett teljes összeg eléri az 1,876 millió eurót, amely megközelíti a 2007-es szintet, és 536 millió euróval több, mint a harmadik negyedévben volt.

Lengyelország - 1,63 milliárd eurós tranzakcióval - kiemelkedő teljesítményt nyújtott a negyedik negyedévben. A régió vezető országában 2012-ben összesen 2,8 milliárd eurónyi ingatlan- befektetés történt, 8 százalékkal több az előző évinél.

Csehországban a befektetések összege 497 millió euró volt a múlt évben, amely kevesebb a 2011. évinél. Románia és Magyarország is a befektetői aktivitás visszaesését tapasztalta, az előbbi 255 millió, az utóbbi 146 millió euró befektetéssel zárta a múlt évet.

Szlovákiában, ahol az év első 9 hónapjában egyáltalán nem kötöttek üzletet, végül a negyedik negyedévnek köszönhetően 17 millió euró befektetés lett az éves mérleg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását