2024. április 26. - Ervin

Parlamenti vitanapot szeretne az LMP a vidék sorsáról

Parlamenti vitanapot kezdeményez a magyar vidék sorsáról az LMP-s Sallai R. Benedek.
2016. október 25. kedd 13:08 - HírExtra
  
    A képviselő keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kezdeményezését azzal indokolta, hogy az Országgyűlés elveszítette népképviseleti jellegét: miközben akár heti három-négy ülésnapot is tartanak, a parlamentben alig esik szó az emberek mindennapjait érintő kérdésekről, például a vidéki kórházakról, vidéki munkahelyekről, vidéki iskolákról vagy az összekötő utakról.

    A jogalkotók leginkább olyan "szakmai célkitűzéseket" próbálnak megvalósítani, amelyek "sokszor csak a lopás érdekeit képviselik", de az emberek mindennapi életére nincsenek közvetlen hatással - jelentette ki Sallai R. Benedek.

    Szerinte ma már nem csak az okoz hátrányos megkülönböztetést és teszi lehetetlenné az esélyegyenlőség megvalósítását, hogy valaki férfinak vagy nőnek, romának vagy a többségi társadalom részének születik, mára már feloldhatatlanná válnak a regionális különbségekből fakadó esélyegyenlőtlenségek is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását