2024. március 19. - József, Bánk

Súlyosan tévednek az Amcsik? - Gulyás Gergelyék bebizonyítják

A magyar jogrendben nem lehet törvényeket felfüggeszteni - reagált Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán a washingtoni külügyminisztérium szóvivőjének nyilatkozatára.
2017. április 12. szerda 15:10 - HírExtra
Mark Toner arról beszélt: az amerikai külügyminisztérium azt szorgalmazza, hogy a magyar kormány függessze fel a módosított felsőoktatási törvény alkalmazását.

Gulyás Gergely súlyos tévedést említett a szóvivő szavait kommentálva, mivel - hangsúlyozta - a magyar jogrend nem ismeri a törvények felfüggesztését.

"Van egy törvény, és van egy maximális tárgyalási hajlandóság és jó szándék a magyar kormány részéről" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a felsőoktatási törvény külföldi egyetemekkel kapcsolatos módosításáról.

Annak a bizonyos mellénynek a mérete...

"Reméljük, hogy ha a törvény tartalmát megismerik, akkor (...) az amerikai szövetségi kormány is tudhatja, hogy semmi másra nincs szükség, mint egy elvi jóváhagyásra, megállapodásra, akár szándéknyilatkozatra a szövetségi kormány részéről" - mondta a CEU-t érintően az intézmény működésének folytatásához szükséges új törvényi előírásról. Jelezte, nemzetközi egyezményt nem a szövetségi állammal kell kötni, hanem azzal, aki a nemzetközi és a belső jog szerint erre jogosult.



Megerősítette: a kormány célja, hogy tárgyaljon az Egyesült Államokkal és New York állammal.

Gyurcsány, és Soros a hibás

A Hoyt Yee, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára budapesti látogatását firtató kérdésre Gulyás Gergely arról tájékoztatott, hogy fideszes képviselők közül Németh Zsolttal, a parlament külügyi bizottságának elnökével tárgyalt a diplomata.

Arra a kérdésre, hogy szükségtelen konfliktusnak tartja-e a felsőoktatási törvény módosítását, a fideszes politikus azt válaszolta: "mindenki levonhatja a tanulságokat ebből az ügyből, ilyen világbotrányra ez a módosítás nem adott okot, ettől még lehetett arra számítani, hogy hasonló botrány lesz belőle".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását