2024. március 19. - József, Bánk

A levegő állapota nem érdekli a városvezetést

Alkalmatlan Budapest környezeti állapotának javítására az a programtervezet, amelyet nemrég hozott nyilvánosságra a Fővárosi Önkormányzat.
2017. június 21. szerda 11:34 - HírExtra
A „Budapest Környezeti Programja 2017-2021” című anyag ugyanis nem tartalmaz számon kérhető célkitűzéseket, a feladatokat pedig többnyire csak elnagyoltan, általánosságban írja le. Ezért a Levegő Munkacsoport azt kéri az önkormányzatnak írt véleményében, hogy határozzon meg számszerű célkitűzéseket és konkrét feladatokat, amelyek végrehajtását számon lehet kérni.

Kifogásolja a Levegő Munkacsoport azt is, hogy mostani anyagban egyetlen utalást sem lehet találni arra, hogy mit sikerült megvalósítani és mit nem sikerült elérni, az előző, 2012-2016. évekre vonatkozó Környezeti Programban kitűzött célok közül, és az esetleges elmaradásoknak mik voltak az okai.

Arra is felhívta a figyelmet a Levegő Munkacsoport, hogy az utóbbi években több olyan intézkedés történt, amely viszonylag kis ráfordítással javította Budapest környezeti állapotát. Ilyen volt például jelentős területek forgalomcsillapítása, a BUBI üzembe helyezése, a fasorokban hiányzó fák pótlása a „Tízezer új fát Budapestre!” fapótlási program keretében, valamint a GreenGo autómegosztási rendszer elindulása villanyautókkal, amit a Főváros Közgyűlés azon rendelkezése tett lehetővé, hogy az elektromos autók ingyenesen parkolhatnak. Ugyanakkor számos további intézkedésre van lehetőség, amelyek szintén nem túl jelentős költséggel rövid időn belül élhetőbbé tennék a várost. Huszonhét ilyen konkrét intézkedésre tett javaslatot a Levegő Munkacsoport, így többek között egy fővárosi programra a zöldtetők, zöldfalak kialakításának elősegítésére, a rakpartok hétvégi forgalomcsillapítására, újabb buszsávok kialakítására, a közautó-használat és a telekocsizás népszerűsítésére és a nyilvános illemhelyek számának növelésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását