2018. július 17. - Endre, Elek

M1: nem hatékony a szankciós politika

A szankciós politika hatékonysága általánosan megkérdőjelezhető - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.
2017. július 30. vasárnap 11:00 - HírExtra
 
A szakértő azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok új szankciókat készül bevezetni Oroszországgal szemben, elmondta, a büntető politika nem vált be Észak-Korea és Irán esetében sem, Oroszország viszont egy más kategória, mint ezek az államok.

Hozzátette, sokan úgy gondolják, elsősorban az amerikai gázexportnak kedveznének az újabb szankciókkal, és az Egyesült Államok célja, hogy betörjön az európai piacra.

Csaknem egyhangú szavazással, 419:3 arányban fogadta el az amerikai képviselőház kedden azt a törvénycsomagot, amely újabb szankciókat foganatosít Oroszország, továbbá Irán és Észak-Korea ellen. Dmitrij Peszkov, a Kreml-szóvivője a kétoldalú viszony, a nemzetközi jog és a nemzetközi kereskedelmi viszonyok szempontjából rendkívül szomorúnak és lehangolónak ítélte a törvénytervezet amerikai kongresszusi alsóházi megerősítését.

Két nappal később a száztagú szenátus 98:2 arányban szavazta meg a törvénycsomagot. A Fehér Ház pénteken késő este kiadott közleménye szerint Donald Trump amerikai elnök aláírja a törvényt az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciókról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását