2024. március 19. - József, Bánk

Újra demonstráltak a szcientológusok

A NAV Bűnügyi igazgatóságának Huszti utcai székháza előtt demonstráltak újra a szcientológusok november 12-én délután, követelve az alapjogok biztosítását a közösségük számára.
2018. november 13. kedd 10:08 - HírExtra
 

A NAV még 2017. októberében foglalt le nagy mennyiségű vallási iratot a Váci úti központjukban. A közösség szerint ezen iratoknak semmi köze sincs az adóhatóság vizsgálatához, azonban ezek a vallásgyakorlásuk alapfeltételei.

Ezek a vallási iratok nélkülözhetetlenek a Szcientológia vallás gyakorlásához, és az érintettek álláspontja szerint ezen iratok indokolatlan lefoglalása a vallásszabadság csorbítása.

A szcientológusok képviselője, Vojtilla Tímea a demonstráción kijelentette:

"Azért is demonstrálunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy bár meggyőződésünk, hogy a hatóságokat félrevezették hazugságokon alapuló jelentésekkel, de a vallásgyűlölet ilyen módon történő szítása nagyon rossz irányba vezet. Mi Szcientológusok törvényt tisztelő emberek vagyunk, törekszünk arra, hogy etikusan éljünk, hiszünk Istenben, az emberi jóságban, a toleranciában és a békében, és nem haragszunk senkire, még az intézkedő hatóságokra és a vallásos anyagainkat visszatartó NAV hivatalnokokra sem, mert tudjuk, hogy félrevezetés áldozatai."



A NAV-nak beadott petíciójukban hangsúlyozzák, hogy a közösségükben kiemelt figyelmet fordítanak az adózási fegyelem, mint törvényes kötelesség betartására; még az egyéni szcientológus hívek szintjén is.

A szcientológusok kérték a NAV-tól, hogy biztosítson lehetőséget arra, hogy együttműködjenek a nyomozó hatósággal annak érdekében, hogy bemutassák vagy bebizonyítsák, hogy ezek az iratok nem relevánsak a nyomozás szempontjából, és ezáltal helyreállhat a vallásgyakorlásuk.

A szcientológusok immár 22. alkalommal rendeztek demonstrációt az elmúlt egy évben, sokszor több ezer fővel, és ki fognak tartani, amíg elérik a vallásuk szabad gyakorlását és a méltányos bánásmódot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását