2024. április 27. - Zita

Induljunk el a tökéletes babakocsi nyomában!

Az újdonsült anyukák számára általában a babakocsi kiválasztása az egyik legnehezebb feladat, hiszen beleolvasnak pár cikkbe, megkérdeznek néhány közeli ismerőst, és egymásnak teljesen ellentmondó tanácsokat kapnak. Ezért is született meg ez a cikk, amelyben a tökéletes babakocsi után nyomozunk.
2024. március 13. szerda 18:18 - HírExtra

Gyakorlati szempontok az ideális babakocsi választáshoz

Ha összehasonlítod a Babakocsi Mánia Tako multifunkciós szettjeinek valamelyikét mondjuk egy Kunert Invento 2an1-ben babakocsival, akkor láthatod, hogy a leírásuk a legtöbb pontban megegyezik.

Ezen pedig nincs is mit csodálkozni, hiszen manapság már szinte alap dolognak számít, hogy a babakocsiknak bolygósíthatóak a kerekei, illetve az is, hogy tartozik hozzájuk egy bevásárlókosár, ami alul kap helyet, és egy lábzsák is. No, de akkor mégis, hogyan lehet köztük különbséget tenni?

Elárulunk egy titkot

Olyan, hogy tökéletes babakocsi nem létezik, mivel egy kisbaba érkezése után rengeteg olyan változás történhet, amelyeket nem lehet mindig előre megjósolni. Ilyen lehet például az, hogy elköltöztök a városból vidékre, ahol teljesen mások az útviszonyok.

Arról nem is beszélve, hogy teljesen mást jelent a tökéletes babakocsi egy újszülött vagy egy totyogó számára, és a kis korkülönbséggel született testvérpárnál sem biztos, hogy jó lesz ugyanaz a modell.

Nézd az össztömeget!

Talán ez az érték mozog az egyik legszélesebb skálán. A rendelkezésre álló kínálatban ugyanis vannak olyan multifunkciós modellek, amelyeknek a súlya mózessel együtt nincsen meg 7 kilogramm, míg a masszívabb típusok akár 15 kilogrammot is nyomhatnak.

Állítható tolókar

Ez a tényező főleg azoknak az anyukáknak és apukáknak lesz fontos, akik az átlagosnál alacsonyabbak vagy éppen magasabbak. Ennek a segítségével ugyanis nagyon sok hátfájástól kímélhetik meg magukat.

A kupola nagysága és a fokozatosan állítható háttámla

Egy hosszan kihúzható kupola azért is lehet hasznos, mert a naptól és az esőtől egyaránt védi a gyermekedet. Minél többet takar akkor, amikor alvó pozícióban áll a sportrész, annál jobb.

Ha pedig már a háttámla dönthetőségét említettük, igazán hasznos extra tud lenni, ha nemcsak háromféle dőlésszögben tudod ültetni, illetve fektetni a gyerkőcöd, hanem fokozatosan állítható a háttámla. Helyzetenként ugyanis eltérő lehet, hogy mi a kényelmes a kicsinek, és mi nem.

A sportrész menetiránnyal szembeni elhelyezése

Amikor a gyermeked először ül bele a sportrészbe, akkor ez a funkció igazán hasznos tud lenni, mivel a féléves babának a sok új inger átélése közben biztonságot nyújt, ha láthatja a szüleit.

Extra tanács a cikk végére

Mivel a kocsid csomagterében egy-egy utazás alkalmával még más babaholmiknak is el kell férnie, így nem árt tudnod azt, hogy az általad kiszemelt babakocsi összecsukva mekkora helyet foglal el.

Ezért is javasoljuk számodra, hogy mielőtt belevetnéd magad a vásárlásba, vegyél elő a centit, és mérd meg az autód csomagtartóját, majd eszerint dönts.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását