2024. április 26. - Ervin

Randevút adtak egymásnak Debrecenben

Európa legjobb énekkarai adnak randevút egymásnak Debrecenben: pénteken a Kórusmuzsika Európa Nagydíja elnevezésű versennyel megkezdődött a Debreceni Tavaszi Fesztivál idei programsorozata. Pénteken egy korábbi győztes, a világhírű stockholmi St. Jacobs K
2008. március 14. péntek 23:45 - Hírextra

A Kórusmuzsika Európa Nagydíja kontinensünk egyik legrangosabb kórusversenye - mondta el az MTI-nek Erdey Edit, a fesztivált rendező Főnix Rendezvényszervező Kht. marketingigazgatója.
Tájékoztatása szerint hat ismert európai város: Arezzo, Debrecen, Gorizia, Tolosa, Tours és Várna rendezi meg a találkozót évente változó helyszínen.

Az idei debreceni versenyen francia, norvég, lett és szlovén kórusok küzdenek a nagydíjért szombattól. Pénteken egy korábbi győztes, a világhírű stockholmi St. Jacobs Kamarakórus nyitotta meg a rendezvényt Gary Graden vezényletével.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál különleges csemegéket kínál a zenebarátoknak: március 17-én például a három harmonikásból álló Motion Trio lép fel, de bizonyára sokan várják április 5-én a L,Orchestre de Contrebasses hat nagybőgősből álló csapatát is.

A csaknem egy hónapig tartó tavaszi kulturális rendezvénysorozat záró akkordját a Debreceni Költészeti Fesztivál jelenti, amely a Kórusmuzsika Európa Nagydíjjal méltó keretet ad a cívis város kulturális seregszemléjének.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását