2024. április 29. - Péter

2010-re épülhet meg a nemzeti aréna

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tervei szerint 2010-re felépíti a sportág új hazai központját, a 30 ezer néző befogadására alkalmas Magyar Nemzeti Labdarúgó Arénát, a jelenleg állami kezelésben lévő, 6,6 hektáros Fehér úti telken.
2008. október 6. hétfő 13:27 - Hírextra
Elbert Gábor, az MLSZ főtitkára az MTI-nek elmondta, a tervek elkészültek, az építkezés költsége 11,5 milliárd forint lesz, amit teljes egészében a szövetség áll.

"Az MLSZ korábban a Puskás Ferenc Stadionban gondolkodott, ám az IMG sportmarketing cég üzleti elemzése alapján az ottani beruházás sohasem térülne meg. Budapesten egy 30 ezres stadiont lehet gazdaságosan működtetni. A tervek elkészültek és csodálatosak lettek - mondta a korábbi sportszakállamtitkár, aki szeptember 1-től látja el a főtitkári teendőket. - Most a kormányra várunk, hogy rábólintson a Fehér úti telek átengedésére. Minden lehetőség érdekel minket, a lényeg, hogy megkapjuk a területet."

A főtitkár reményét fejezte ki, hogy a kormány pozitívan dönt ebben a kérdésben:
"Kedvező válasz esetén azonnal megkezdjük az engedélyeztetési eljárást. A stadiont 2010-re szeretnénk felépíteni. Az arénában 31.200 néző foglalhat majd helyet, de egy esetleges Eb rendezésre 45 ezresre lesz kibővíthető."

A stadion a tervek szerint a magyar labdarúgás központja lenne: benne 34 üzleti páholy (10 plusz 10 személyes), 1200 üzleti és 200 VIP-szék lesz. A létesítményben egy futballmúzeum is működne és 12 üzlet hasznosítására nyílik lehetőség. A nemzeti aréna kimondottan labdarúgó stadionnak készülne, melyben a nézőtér minden egyes ülőhelye fedett, s valamennyi székből a pálya minden négyzetmétere belátható. A létesítmény alkalmas lenne sportesemények megrendezésére, koncertekre, céges találkozók lebonyolítására. Az épületben létesülő 1000 négyzetméternyi iroda hasznosítható.

A befektetés 20 év alatt térülhet meg szakszerű üzemeltetés mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását