2024. április 27. - Zita

Újra önálló MSZP frakció

Újra lesz önálló MSZP-frakció a józsefvárosi képviselő-testületben, miután már négy fő elegendő a képviselőcsoport megalakításához - közölte Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke szerdán az MTI-vel.
2008. október 15. szerda 18:12 - Hírextra
Az MSZP következetes és kitartó politikáját siker koronázta: a helyi Fidesz megszavazta a frakcióalakításhoz szükséges alacsonyabb létszámot - mondta a politikus a képviselőtestület nap folyamán tartott ülése után. Hozzátette: az újonnan megalakult négyfős frakció Révész Mártát választotta vezetőjéül.

Burány Sándor elmondta: az ügy előzménye az, hogy a korábban nyolctagú szocialista frakcióból négyen kiléptek, és beléptek az Magyarországi Szociáldemokrata Pártba (MSZDP), így az MSZP-frakció létszáma a józsefvárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerinti, frakcióalakításhoz szükséges öt fő alá csökkent.

A fővárosi vezető azt mondta, az SZDSZ közben felajánlotta, hogy ha a szocialisták nem tudnak önálló képviselőcsoportot alakítani, akkor kész közös frakció létrehozására. Hozzáfűzte: ezt a józsefvárosi MSZP elfogadta, de továbbra is küzdött az önálló frakció alakításának jogáért.
Kérdésre válaszolva Burány Sándor azt mondta, eredeti javaslatuk szerint három fővel is lehetett volna már frakciót alakítani, így az MSZDP is létrehozhatta volna a sajátját, de ezt az elképzelést a helyi Fidesz nem támogatta.

A józsefvárosi SZDSZ szeptember 11-én közölte, hogy az MSZP és az SZDSZ közös ellenzéki frakcióban dolgozik majd a kerületben, miután kilépések miatt megszűnt a képviselő-testület szocialista frakciója.

Hárs Gábor parlamenti képviselő, azóta az MSZDP-be távozott korábbi kerületi MSZP-elnök vezetésével három, az MSZP színeiben a józsefvárosi képviselő-testületbe választott önkormányzati képviselő szeptember elején jelentette be kilépését az MSZP kerületi frakciójából.

Év elején nagy mozgás volt az MSZP és az MSZDP között, a szociáldemokrata párt józsefvárosi szervezetébe mintegy 24 MSZP-s képviselő lépett át. Hasonló átlépések voltak Óbudán, majd Zuglóban is.

Sajtóhírek szerint a ferencvárosi MSZDP is erősödik, október eleji hírek szerint 27-en igazoltak át a szocialistáktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását