2024. április 28. - Valéria

Hétfőn nyújtják be az átdolgozott költségvetést

A kormány a várhatóan hétfőn nyújtja be az átdolgozott 2009-es költségvetési tervet az Országgyűlésnek - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán az MTI-nek. Hozzátette: a büdzsé új terve már tartalmazza az új makropálya számait.
2008. október 15. szerda 17:14 - Hírextra
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerdán nyilvánosságra hozott jelentésére reagálva Budai Bernadett azt mondta: a Pénzügyminisztérium minden évben felülvizsgálja és egyben aktualizálja a konvergenciaprogramot. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az euró bevezetése előtt álló uniós tagállamoknak minden decemberben be kell nyújtaniuk az uniónak az aktualizált konvergenciaprogramot.

Budai Bernadett elmondta azt is: a pénzügy tárcánál folyik a jövő évi költségvetéssel összefüggésben a makropálya felülvizsgálata, e munka végeztével a minisztérium áttekinti konvergenciaprogram pályáját is, majd megteszi a szükséges módosításokat, és decemberben az új, aktualizált konvergenciaprogramot szokás szerint benyújta Brüsszelnek.

A legfrissebb ÁSZ-jelentés szerint alapos átdolgozásra szorul a tervezettől elmaradó növekedés miatt a konvergenciaprogram, mivel nyilvánvaló, hogy ma már nem reális az a gazdasági pálya, amelyre épül, de az egyensúlyi célokat nem szabad feladni, sőt 2009-re az eredetinél feszesebb célt kell kitűzni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását