2024. április 28. - Valéria

Az MLSZ jövő évi büdzséje

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 2009-ben 2,3 milliárd forintos költségvetéssel működik majd, legalábbis a minden korábbinál részletesebben elkészült előzetes számítások szerint.
2008. december 18. csütörtök 16:43 - Hírextra
Az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén jóváhagyta a sarokszámokat, bizonyos kérdések végleges tisztázása a január 26-iki tanácskozásra maradt.

Az idei utolsó ülésen - amint arról az MLSZ tájékoztatta az MTI-t - sok szó esett a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) és az Advertum Kft. közötti szerződésről, de ennek MLSZ-elnökség általi jóváhagyásához még további jogi egyeztetések szükségesek.

Az MHLL november 21-i rendkívüli közgyűlésén hagyta jóvá az Advertummal kötendő kölcsönszerződést, melynek értelmében a cég átvállalja az MHLL 3,1 milliárd forintos tartozását, amelyért cserébe az élvonalbeli és másodosztályú klubokat tömörítő szervezet 15 évre lemondott a kizárólagos rádióközvetítés jogáról és minden élvonalbeli mérkőzésen öt reklámtábla értékesítéséről az Advertum javára.

Az Advertum a kormány kezességvállalása mellett 5,2 milliárdos hitelt vesz fel, amelyből törleszti az MHLL tartozását. Az MHLL-nek a 3,1 milliárdos kamatmentes kölcsönt 15 év alatt - évi 206 milliós részletekben - kell törlesztenie.

A legutóbbi elnökségi ülés óta eltelt időszak alatt történteket Kisteleki István elnök foglalta össze, hangsúlyozva, hogy változatlanul a legfontosabb cél a tudás bevitele a magyar labdarúgásba, s ennek első lépéseként értékelte, hogy a válogatott, alig több, mint két év alatt, 40 helyet lépett előre a FIFA-világranglistáján, s jelenleg a 47. helyezett.

"Nem minden a pénz, a munka sokkal fontosabb!" – mondta az elnök, hozzátéve: "Az első 30 közé akarunk kerülni!"Eldőlt, hogy nem változik a Magyar Kupa prémiumrendszere: a győztes négymillió forinttal lesz gazdagabb, s a két döntő meccs bevétele is a fináléba jutó csapatokat illeti.

Elkészült a jövő évi nemzetközi versenynaptár. Ami az A-válogatottat illeti: egyelőre még nincs partner a június 6-i és 10-i FIFA-napra, amikor szabadnapos a csapat a vb-selejtezők sorozatában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását