2024. április 28. - Valéria

Tulajdonosi katyvasz a Malévnál

3 milliárd forint tőkét kap a Malév a tulajdonos Airbridge Zrt.-től, amelynek eddigi tulajdonosai közül Kiss Kálmán részvényeit Költő Magdolna vette át.
2009. március 19. csütörtök 06:55 - HírExtra
Ezzel a tulajdonosi háttérrel a légitársaság főtulajdonosa vállalni tudja a Malév Zrt. további finanszírozását - fűzik hozzá.

Tekintettel arra, hogy várhatóan a Malév Zrt. könyvvizsgálók által is igazolt vesztesége miatt további tőkejuttatásra lesz szükség, az AirBridge Zrt. a légitársaság beszámolójának végleges adatai ismeretében annak éves rendes közgyűlésén vállalja, hogy részt vesz a légitársaság további finanszírozásában és tőkéjének megemelésében oly mértékben, hogy annak tőkehelyzete megfeleljen a törvényi előírásoknak. A légitársaság tőkehelyzetének rendezése és friss tőke bevonása a vonatkozó jogszabályokkal és az EU normákkal összhangban történik.

A közgyűlés személyi változásokról is döntött: visszahívta az igazgatósági tagságból Sólyom Gábort, Erdős Endrét, Haris Györgyöt, Kiss Kálmánt és Alexander Tikhomirovot. Ugyanakkor az igazgatóság tagja lett Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója, Nagy Csaba, a Kabinet Főnöke, Lambert Zoltán, az AirBridge Zrt. igazgatósági tagja és Michael I. Poluboyarinov.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását