2024. április 27. - Zita

Gyászban a város – meghalt az uralkodó!

Gyászba borult Köln városa. Uralkodójuk halálát siratják. VII. Hennes ugyanis hosszan tartó súlyos betegség után végleg kilehelte a lelkét.
2009. március 25. szerda 20:29 - Gedei Szilárd
A klán uralkodása
1950 – 66: Hennes I.
1966 – 70: Hennes II.
1970 – 75: Hennes III.
1975 – 82: Hennes IV.
1982 – 89: Hennes V.
1989 – 96: Hennes VI.
1996 – 08: Hennes VII.
2008-óta: Hennes VIII.
Akinek a fentiek alapján nem világos: VII. Hennes volt az 1. FC Köln labdarúgó csapatának volt a kabalakecskéje egészen 2008-ig. Akkor ugyanis az illetékesek nyugdíjba vonultatták a híres-neves állatot, helyére VIII. Hennest segítve a trónra.

Még mindig nem világos? Az éppen aktuálisan uralkodó valahanyadik Hennes az a kecske, aki a Rhein Energie Stadion, az 1. FC Köln arénájában élvezi az uralkodóknak járó teljhatalmat. A klub kabalaállata ugyanis minden hazai meccsen ott legelészik békésen a stadion gyepén – azaz felméri birodalma aktuális helyzetét.

Ha pedig éppen idegenbe utazik a csapat, az illetékes szurkolók által az akoljába szerelt televízión át szurkol udvartartásának, a most éppen a Bundesliga egyben vitézkedő kölni labdarúgóknak.

Hennes marketingértékét természetesen felismerték és kihasználták a kölni csapatnál: nem egy reklámban való szereplésre kérték föl az uralkodót. Íme az egyik legjobban sikerült spot:

A most elhunyt hetedik Hennes ráadásul a többiekhez képest is nagy megbecsülésnek örvendett a kecskések csapatában. Egy korábbi kölni edző, Hans-Peter Latour például büszkén nyilatkozta a svájci Blicknek, hogy ő bizony személyesen is ismerte a fenséget.

– Minden hazai meccsünkkor odamentünk megpaskolgatni Hennest - emlékszik vissza a szép időkre az idős edző. – Ez amolyan rituálé volt a játékosok és a szakmai stáb számára - tette hozzá Latour.

S hogy miért is övezi oly nagy legenda a Hennes-dinasztiát? A szurkolók feltétlen szeretete ugyanis mindvégig elkísérte az uralkodócsaládot. Vagyis majdnem végig. Suttogják ugyanis, hogy annak idején II. Hennes nem természetes halállal halt meg. Azt beszélik, hogy egy a csapat gyenge szereplésén feldühödött szurkoló bánt el szegény II. Hennessel.

Az idegenkezűséget azonban kitárták a nemrég elhalálozott VII. Hennes esetében. Már csak azért is, mert a mélyen tisztelt nyugdíjas uralkodó kecskeidőben is szép életet, 12 évet élt meg.

Mit is tehetnénk innen Magyarországról hozzá, ahol nincs is igazi kultúrája a kabalaállatok tiszteletének? Isten veled, Hennes!
Forrás: blick.ch
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását