2024. április 29. - Péter

Több illemhely a fővárosban

Néhány éven belül a jelenlegi 36 helyett 200 működő utcai illemhelye is lehet Budapestnek azáltal, hogy 13 év után ismét a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-re (FCSM) bíznák az illemhelyek üzemeltetését - erről Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes és Palkó György, a cég vezérigazgatója beszélt pénteken újságírók előtt.
2009. május 8. péntek 21:21 - HírExtra
A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a jövő héten ismét a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztik azt a javaslatot, hogy az IL-NET Kht.-t szüntessék meg, feladatát és megmaradt eszközeit pedig adják át az FCSM-nek, amelynek technikai háttere és felkészült szakember gárdája is van hozzá.

Palkó György kifejtette, hogy a közterület-fenntartók aluljáró-felújítási programjához kapcsolódva kívánják bővíteni és üzemeltetni az illemhely-hálózatot. A cég ezt a feladatot nem nyereségorientáltan, hanem a főváros iránti elkötelezettség jegyében, társadalmi szerepvállalásként, a nyeresége terhére kívánja ellátni. Ennek keretében az aluljárókban, a kiemelt közlekedési csomópontokban köztisztasági szolgáltatást szeretnének nyújtani.

Korszerű női-férfi illemhelyeket alakítanak ki, amelyeket "képzett, kulturált, bátor, jó fizikumú személyzet üzemeltet majd".

A vezérigazgató megjegyezte, a cél az, hogy akinek szüksége van rá, az kulturált helyen, biztonságban végezhesse a dolgát. Hozzátette, hogy szolgáltatás-bővítéssel a babakocsis, kisgyermekes szülők részére még a pelenkázást is lehetővé teszik. Tervezik azt is, hogy az illemhelyeket padlófűtéssel alakítják ki, a fűtést a csatorna hője biztosítaná. Palkó György közölte, szem előtt tartják azt a fővárosi igényt is, hogy a turizmust ne akadályozza ennek a szolgáltatásnak a hiánya. Ezért a jelentős turisztikai forgalmat bonyolító helyeken, mint például a budai Várban, a Hősök terén és a Vörösmarty téren mielőbb normális szolgáltatást kívánnak kiépíteni.

Hagyó Miklós és Palkó György egyetértett azzal a felvetéssel, hogy a hajléktalanok a részükre kiállított igazolvánnyal ingyenesen használhassák az illemhelyeket, s kijelölnének számukra olyat is, ahol kulturált körülmények között tisztálkodhatnának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását