2024. április 29. - Péter

Egymilliárddal fejlesztenénk a dunai közlekedést

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a dunai közlekedés fejlesztésére kiírandó pályázatot a Közép-Magyarországi Operatív Programban (KMOP).
2009. június 14. vasárnap 09:59 - HírExtra
Az észrevételeket június 18-ig lehet megtenni az ügynökség honlapján - olvasható az NFÜ honlapján. A társadalmi egyeztetésre bocsátott kiírás szerint a dunai közlekedés fejlesztésére 2009-2010-ben 1,003 milliárd forint keret áll rendelkezésre, és ebből várható 2-3 pályázatot lehet majd támogatni. Az igényelhető támogatás 15 millió forint és 500 millió forint között lehet.

A pályázaton támogatható lesz a menetrend szerint közlekedő személyhajókat fogadó hajóállomások, kompok kialakítása, fejlesztése, a hajóállomásokhoz közvetlenül kapcsolódó parti infrastruktúra fejlesztése - például P+R parkolók kialakítása -, valamint a hajóállomások akadálymentesítése, a gyalogos megközelíthetőség biztosítása, gyalogos-átkelőhely kialakítása.

A támogatás elnyerésére pályázatot adhatnak majd be a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, központi költségvetési szervek, intézményeik, valamint a teljes egészében önkormányzati, állami tulajdonú, személyszállítási szolgáltatást végző gazdasági társaságok.

A vitára bocsátott tervezet szerint a pályázatokat 2009. szeptember és november között lehet majd beadni, a döntések 2010 januárban várhatók, azonban ez a pályázatok számától függően módosulhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását