2024. április 29. - Péter

Overdose: ez a hajó elment?

Overdose egyre jobban van, a csodaló Nantes-i lábadozását mégis kénytelen megszakítani Mikóczi Zoltán tulajdonos. Dózi azonban nem tér vissza Magyarországra, hanem hajóra száll, és irány Anglia!
2009. július 13. hétfő 14:46 - HírExtra
Van egy kis esély rá, hogy Overdose-t még idén viszontláthatjuk versenyen, Mikóczi Ziltán tulajdonos azonban – érthetően – Dózi teljes gyógyulását helyezte előtérbe. Pont ezért Nantes-ból is továbbáll Overdose, Mikóczyék hajóra teszik a tizenkétszeres győztes versenylovat, és meg sem állnak vele Angliáig. A tulajdonos az alábbi interjúban a PannoniaOverdose.hu-nak indokolta meg Dózi újbóli költözését:

Legutóbb azt mondta, hogy Overdose nyolc napot pihen, és utána költözik. A lehetséges helyszínek Alag, Chantilly és Pulborough...

Ezekben a percekben intézem a repülőjegyem és a délutáni járattal indulok Párizsba, majd onnan továbbutazom a Nantes melletti Beaupreau-i tréningtelepre, hogy személyesen intézzem Overdose átszállítását. A lószállító kamion már ma este elindul érte Angliából, holnap délelőtt még rendezem a papírmunkát és az anyagiakat Pantall úrral, utána pedig azonnal indulunk Pulborough-ba. Én, és állandó munkalovasa Budinszki Barbara is a kamionnal fogunk utazni. A szállító tájékoztatása szerint a három órás hajózást is beleértve körülbelül hét órát tart az út, ami nem számít soknak, nem szabadna, hogy Overdose-t megviselje. Szerda este érkezik majd Ribárszki Sándor idomár, és két állatorvos, Dr. Szmodits Zsolt és Dr. Plutzer Béla, hogy csütörtök reggel az angliai állatorvossal együtt újra megvizsgáljuk ultrahanggal Overdose lábát, és megbeszéljük a további teendőket.

Sorozatos pechszéria?

A sérülés vélhetően a túlterhelés következménye, azonban van olyan vélemény is, ami szerint az ínsérülés a patacipők viselésének természetszerű következménye is lehet. Ez esetben viszont mindkét lábán kellett volna jelentkezzenek az ínsérülés jelei, viszont Overdose csak a jobb első lábára érzékeny. A sérülés egyértelmű okára és mértékére legkorábban e hét második felében kaphatunk választ. Sajnos akadt olyan bulvárlap, amely az értesüléseit kicsit túlzóan, a helyzetet kiélezve, szenzációhajhász módon tálalta. Szó sincs róla, hogy a lovat szándékosan hajszolták volna, ez még Franciaországban is elképzelhetetlen. Ugyan nem a mi elképzeléseink szerint tréningezték Dózit, hiszen más az ottani módszert, de senki ne gondolja, hogy ott sintérek vannak! Nem lehet rájuk hárítani a felelősséget, az ugyanis az a mi vállunkon fekszik.

Miért döntött Pulborough mellett? Korábban Alagot is említette, mint a rehabilitáció folytatásának lehetséges helyszínét, ahol talán a rendszeres orvosi ellenőrzések is megoldhatóbbak lennének.

Ha most hazahoztuk volna Overdose-t, és kitettük volna egy kétezer kilométeres útnak, akkor még az elméleti esélye is elúszott volna annak, hogy Overdose idén ismét versenyben futhasson. Így viszont, hogy az angliai Pulborough-ba kerül, ahol velünk egyeztetett módon gyógyul, majd azt követően általunk irányítva kezdődhet meg a versenyekre történő felkészítése, megmarad a lehetősége annak, hogy még ebben az évben pályára léphessen. De újra szeretném kihangsúlyozni, hogy nem az a cél, hogy Overdose még az idén versenyben fusson. A legfontosabb, hogy meggyógyuljon, és száz százalékos egészségi állapotban térjen vissza a pályára. Ha van arra lehetőség, hogy ezt még ebben az évben megtegye, akkor mi minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében. Lépésről lépésre haladunk.

Ki viseli gondját Angliában?


Régi személyes jóbarátom, Ladislav Kubista, aki az ottani tréner jobbkeze, és korábban többszörös sampion idomár volt Szlovákiában. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy hozzáértő kezek közé kerül és gondos ellátásban fog részesülni. Ugyanúgy, mintha itthon lenne. Vele marad munkalovasa Budinszki Barbara, és heti rendszerességgel látogatni fogjuk Ribárszki Sándor idomárral és az állatorvosunkkal.
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását