2024. április 28. - Valéria

Az év meccse élőben - magyar-svéd percről-percre!

Dzsudzsák, Huszti, Torghelle és a többi magyar hős Ibrahimovicsék ellen - kövesse velünk élőben a sorsdöntő Magyarország-Svédország világbajnoki selejtező mérkőzést! Hajrá, magyarok!
2009. szeptember 5. szombat 19:35 - Gedei Szilárd
Magyarország-Svédország 1-2
Puskás Ferenc Stadion

A mérkőzés eseményei


A mérkőzés végeredménye tehát: Magyarország-Svédország 1-2

93. perc: Rizzoli lefújja a mérkőzést.

Magyarország-Svédország 1-2

Ezt egész egyszerűen nem lehet elhinni. Majdnem letelet a hosszabbítás, amikor Ibrahimovics - ki más? - éppen hogy elér egy hosszú indítást, azonban Babos is jön a kapujából. Hogy mi a hihetetlen? Ibrahimovicsról bepattana  a kapuba a labda...

1-2

... ehhez nem lehet mit hozzátenni...

Vajon a hosszabbítás perce alatt lesz még gól?

83. perc: egy pillanat alatt felforrósodott a hangulat a Puskás Ferenc Stadionban. Miközben a biztonságiaknak megint dolguk akadt néhány túlzottan is heves magyar szurkolóval, Dzsudzsák lő csak centikkel a svéd kapufa mellé.

Ez már a végjáték, ez már a fiálé. Most kell még egyszer összekapnunk magunkat!

81. perc: Gera Zoli kap sárgát egy szükséges szabálytalanság után. Gyerünk srácok, most már a győzelem a cél!

79. perc: tizeneggggggyyeeeeeees!  Dzsudzsákot lökik el a tizenhatos sarkánál, a megítélt büntetőt pedig Huszti vágja bevágja!

Góóóóól!

Magyarország-Svédország 1-1

75. perc: Ibrahimovics megvillantotta egy cseppet híres színészi képességeit is... Aztán csak feltápászkodott és elindult az oldalvonal irányába. Lagerbäck azonban nem őt, hanem csatártársát, Elmandert viszi le, helyette Berg a pályán.

"Ébresztő, ébresztő!"
- zeng most már az egész stadion. Bizony, nem ártana összekapni magunkat, mert az idő telik, a svédek lényegében azt csinálnak a pályán, amit akarnak, mi viszont egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a sokkal erősebb riválisunkkal. Ezt bizonyítja Holmén nagy lövése is a 68. percben. Még, jó hogy kapu felé szállt a lbada... Legalább még meccsben maradtunk.

Kevés, amit támadásban mutatunk, pedig 0-1-es állásnál nem ártana valamit mutatnunk. Ráadásul Juhász is megsérült egy ütközésnél - a 60. percben Tímár váltotta az Anderlecht védőjét.

56. perc: gyengébb idegzetű kedves olvasóink inkább ugorják át a következő részt... Na, az egész úgy kezdődött, hogy Ibrahimovics... de ez nem is lényeges. A fontos az, hogy a szépen felépített svéd akció végén az elementáris erejő lövés a kapufánkon csattant. Källström után Ibrahimovics is próbálkozhatott, Babos és a kapufa itt is segített.

Támadnunk kellene, fiúk!

55. perc: a meccs eddigi legnagyobb magyar helyzete! Vadócz, Getra, Dzsudzsák, majd a kapu felé - ez volt röviden a labda útja.



50. perc: megint bénázunk egy kicsit... Szerencsére Elmander is, aki kilenc méterről a magyar blokkot találta csak el a szöglet utáni keveredésben. Ezt nem sokáig játszhatjuk...

49. perc: Ibrahimovics lövése suhan el laposan a magyar kapufa mellett, szerencsére kívülről. A sztár valamiért nagyon be akar köszönni nekünk ma... talán mert a végletekig profi a Barca támadója...

Harcolj, Sanyi! Ez kellett volna eddig is, egy kis harcias erő. Torghelle hozta, vagy amúgy is törvényszerű volt? Mindenestere megélénkült a meccs a félidő elején. Ibrára azért nem árt figyelni...

Kezdődik a második félidő, Dárdai Pál helyett tehát Torghelle Sándor a pályán. Ideje volt...

Most már biztos: Torghelle Sándor be fog állni a magyar csapatba a második félidőben. Reméljük, hogy a válogatottnál pályaedzőként, illetve Erwin Koeman segítőjeként dolgozó Aczél Zoltán rendesen elmagyarázta neki, hogyan is kell gólt lőnie.

A gól ugyanis nagyon kell...

"Bréking nyúz": örömmel jelentjük a Puskás Ferenc Stadion hűvös sajtóteraszáról, hogy Torghelle Sándor intenzíven melegíteni kezdett...

Hát ennyi volt... Legalábbis az első félidő. Hogy jól játszunk-e? Nem. De nem az akarás miatt. Még-még motivációja is akad a csapatnak. Egész egyszerűen a felállásunkkal van baj - ahogy azt Farkasházy Tivadar, az ország kedvenc Teddyje a félidőben idegesen odavetette a riportereknek, ennél csak az lenne rosszabb, ha egyszerre tizenegy középpályással játszanánk, esetleg Erwin Koeman még a kapust is lehozná, hogy a helyére beálló játékos is ívelgethessen az egy szem kis Huszinak.
"Ennyi erővel tizenegy középpályással is játszhatnánk..." (Farkasházi Tivadar)
Való igaz, hogy a taktika, melyet az első félidőben erőltettünk, nem túl sikeres. Vajon jön a félidőben Torghelle, vagy még mindig vár bevetésével Koeman?

A HírExtra szerint olyan magyar válogatott fog kifutni a második félidőre a Puskás Ferenc Stadion gyepére, melynek tagja lesz a szurkolók által is hiányolt Sanyi, azaz a Torghelle...

A félidőben tehát: Magyarország-Svédország 0-1

40. perc: Dzsudzsák egy szöglet utáni lövését hárította könnyedén Isaksson. A másik oldalon ismét egy pontrúgás okozott galibát - valljuk be, a svédek fizikálisan eddig egyértelműen a mieink fölé nőnek.

37. perc: te jó ég... Miközben a biztonságiak éppen egy a közönség soraiban görögtüzet gyújtó magyar szurkolót a svédek kishíján megszerezték második góljukat is. Vagy inkább mondjuk úgy, hogy kevesen múlt, hogy Babos és a védők ne hozzák össze a következő északi találatot. A helyzetet végül megúsztuk, támadni azonban továbbra is csak elvétve tudunk, akkor is csak Dzsudzsák révén.



Negyedórával a félidő vége előtt továbbra is egy góllal vezetnek a svédek (0-1). Ennél egy nagyon picit több kell, srácok!

A félidő közepére kezdünk rájönni arra, hogy csak úgy van esélyünk a hórihorgas, igen erős svéd védőkkel szemben, ha laposan, a földön tartjuk a labdát. Ettől függetlenül Dárdai megkapja a meccs első magyar sárgalapos figyelmeztetését a 31. percben.

22. perc: sárga lap! Dzsudzsák buktatásáért kapott figyelmeztetést Svensson. A szabadrúgással azonban nem tudunk sokra menni.

Próbálunk támadni, főleg Dzsudzsák Balázs oldala, azaz a bal oldal aktív, az Erwin Koeman által előreküldött Huszti azonban többnyire tehetetlen a nagydarab svéd védőkkel szemben.

16. perc: szögletre szöglet, gólra gól? Majdnem... A szögletre előrehúzódó Gyepes fejelt néhány méterrel a kapu mellé. Elképesztően zavartalanul, szabadon fejelhetett... Nagy sansz volt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bécike
2009. szeptember 5. 22:04
Ezt egyszerűen nem hiszem el. Maradt volna a 0-1, az oké. De így kikapni. Makker Ibrahimovic basszus...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását