2024. április 28. - Valéria

Koeman = kamu?

Erwin Koeman elkezdett kamuzni, ami azért nagy baj, mert ha egy magyar szövetségi kapitány elkezdi, akkor nem is szokta abbahagyni. Mészöly Kálmán és Várhidi Péter sem érti, miért kell "hülyeségeket" beszélni.
2009. szeptember 11. péntek 17:49 - Gedei Szilárd
Koeman-kamuk (és a valódi jelentésük)
„Kezdhettünk volna hét csatárral is a portugálok ellen, csak akkor öt nullára kikaptunk volna…” (Nem mertem megkockáztatni egy nagy zakót egy esetleges győzelemért)
„Szerencse, hogy maga írja az újságot, és én vagyok a szövetségi kapitány…” (Miért kell ilyen kínosakat kérdezni éjjeli negyed tizenkettőkor?)
„Taktikailag jól játszottunk a portugálok ellen.” (Jó volt az elképzelésünk, csak nem tudtunk semmit megvalósítani belőle)
„A portugál sztárok túlságosan is nagy hatással voltak egyes játékosokra.” (Ez van, egyszerűen beszartunk C. Ronaldótól)
„Meg vagyok elégedve a csapattal, a lehetőségekhez képest jól teljesítettek.” (Hála a jó égnek, a portugálok nem akartak kitömni minket)
„Miért szálltak volna el az esélyeink? Amikor októberben majd a portugálokkal és a dánokkal játszunk, maga szerint szabadnaposak leszünk?” (Azt nem mondhatom, hogy vége, az hogy nézne már ki…)
A svédek és a portugálok elleni vereségek után világossá vált, hogy válogatottunk holland szövetségi kapitányának másfél év sem kellett ahhoz, hogy magáévá tegye a magyar módit, és hűvös profizmusa átcsapjon a hazai labdarúgást annyira jellemző amatőrségbe – gondolunk itt a megkérdőjelezhető szakmai döntéseitől kezdve a szokatlannak és értelmetlennek tűnő megnyilvánulásaiig.

Erőltetett áloptimizus?

Lehet ugyanis azt mondani egy portugálok elleni vesztes meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy a vereség ellenére büszke a csapatára, s örül, hogy mentálisan fölálltak a padlóról a svédek elleni drámai vereség után, és a realitást is emlegetheti, össze lehet veszni az újságírókkal és ki lehet oktatni őket, a maradék hívőt pedig lehet azzal kábítani, hogy igenis, még van esélyünk a világbajnoki részvételre, csak nem biztos, hogy ez a jó taktika egy mostanság sikertelen szövetségi kapitánytól.

Na de legyen is elég, nem akarunk mi itt a HírExtránál a kapitányra dobálni egy fél kőbányát. Egyrészt azért nem, mert nagyon jól tudjuk, és örülünk is neki, hogy „mi írjuk az újságot, Erwin Koeman pedig a szövetségi kapitány, másrészt pedig azért, mert úgyis megteszik ezt mások, mint például Mészöly Kálmán, aki nem is annyira az eredmények miatt, mint a mutatott játék láttán keseredett el, de nagyon.

"Értetlenül állok Koeman döntései előtt"

Várhidi Péter: „Ha itthon nem ment, idegenben hogy menne?”
Erwin Koeman azt nyilatkozta a Portugália elleni vereség után, hogy még mindig bízik a magyar csapat világbajnoki részvételében. Ön is?
Le kell szögezni, hogy amíg matematikailag van esélye egy csapatnak – s nekünk még van – továbbjutni egy selejtezőcsoportból, addig lehet esélyeket emlegetni.
Na de a realitás azért mást mutat…
Tény, hogy ha itthon ilyen gyengén futballoztunk a portugálok ellen, akkor nem várhatunk sok jót idegenben sem.
Hát ez az…
Való igaz, hogy én sem reménykedem már túl sok mindenben…
„Nagyon csalódott vagyok, kevesen számítottak ugyanis arra – én sem –, hogy végül nulla ponttal zárjuk ezt a két hazai selejtezőt. Nem akarok kritizálni, mert az nem az én feladatom, de azt azért elmondom, hogy gyámoltalanul játszottunk a svédek és a portugálok ellen is. Nem értettem például, hogy miért csatárok nélkül léptünk pályára az első mérkőzésen, a portugálok ellen pedig Dzsudzsák jobb oldali játéka előtt álltam értetlenül” – mondta kissé zaklatottan portálunknak a Szőke Szikla.

Sok-sok csalódott szurkoló mondhatja most azt, hogy bizony igaza van Mészölynek, még ha a korábban három perióduson át (’80-tól ’83-ig, ’90-től ’91-ig és ’94-től ’95-ig) is szövetségi kapitányként működő „szak(megmondó)ember" elég élesen is fogalmaz: „Ha az életünk függ attól, hogy nyerünk-e egy hazai meccsen, akkor az a minimum, hogy nem védekező felfogásban állok ki, s legalább két csatárt teszek a csapatba. Azért is vagyok felettébb elkeseredett, mert láttam a csapatban a lehetőséget, s fogalmam sincs, hogy mikor lesz ilyen sanszunk, hogy két hazai meccsen el tudjuk dönteni a kijutást egy nagy világversenyre”.

Ezek után érdekes lehet, hogy mit mond Mészöly Kálmán Koeman azon nyilatkozatára, miszerint még nem dőlt el semmi a selejtezőcsoportban, s még lát esélyt a továbbjutásra: „Az ő dolga, hogy miket mond, erről én nem is akarok beszélni, mert olyanokat mondanék, amiket később biztos megbánnék…”.

Ez végszónak is tökéletes – mi sem forszíroznánk tovább a Koeman-kamut, mert a végén még megbánnánk a leírtakat…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bécike
2009. szeptember 11. 20:42
Hát igen, amit eddig felépített maga körül Koeman, azt most két meccs alatt sikeresen lerombolta... leginkább a tekintélyét...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását