2024. április 28. - Valéria

Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton

Eddig hétszázan neveztek a hétfőn rajtoló 20. Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonra. A rajt reggel 9 órakor lesz a Práterben
2009. október 16. péntek 14:15 - HírExtra
Nagy Sándor - aki mind a húsz alkalommal főszervezőként dolgozott a rendezvény sikeres lebonyolításáért - az MTI-nek elmondta, hogy a gazdasági válság a versenyt sem kerülte el. Így ez alkalommal szerényebbek lesznek a díjak és a részvételi csúcs sem forog veszélyben, azonban hétszáz nevezés azért így is összejött már.

A rajt idén is a bécsi Práterben lesz hétfőn, s az útvonal is marad a régi: Pozsony, Győr, Tata és Budakeszi után október 23-án, az utolsó napon a hagyományos félmaratonit - a tavaly elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus emlékének adózva -

Kolonics György Emlékfutás néven teszik meg a versenyzők, akik között több mint száz kajakos, illetve kenus is lesz. A Budakesziről induló mezőnyhöz a Tabánban és a Jászai Mari téren is sok százan csatlakozhatnak majd a hét, illetve három kilométeres betétfutamokon.

A résztvevők még nem végleges listájából kiderül, hogy a tavalyi győztes lengyel Janicki és nagy riválisa, az orosz Kruglikov is indul, a többszörös győztes német Maria Bak viszont eddig még nem adott életjelt magáról. Ami a legnagyobb érdeklődéssel várt váltók vetélkedését illeti, a férfiaknál a Dover-TFSE Szabó Imre, Soltész Roland, Nagy György, Kedves Roland, Sági József összetételű együttese toronymagas esélyesnek látszik, míg a nőknél a Vasas Central-Fund (Szederkényi Takács Andrea, Gyurkó Fanni, Pettkó-Szandtner Judit, Mizsér Fruzsina, Tusai Brigitta) ötösfogata tűnik a favoritnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását