2024. április 26. - Ervin

Bronzérmesek lettünk a Világkupán

A harmadik helyen végzett vasárnap a magyar válogatott a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kardcsapat Világkupa-versenyen.
2010. február 7. vasárnap 15:10 - HírExtra
A budapesti Tornacsarnokban és Nemzeti Sportcsarnokban - a MOL Kupáért - rendezett versenyen 18 ország együttese indult. A Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Iliász Nikolász, Decsi Tamás négyes a hiányos 32-es táblán nem vívott, majd a 16 között öt tussal verte a lengyeleket, a negyeddöntőben pedig néggyel az amerikaiakat. A fináléba jutásért a világbajnok románokon kellett volna túljutni, ez azonban nem sikerült, így az utolsó mérkőzésen a bronzérem volt a tét, melyet a magyarok a franciákkal szemben meg is szereztek.

A hazai vívók így két harmadik hellyel zárták a hétvégét, a szombaton véget ért egyéni Grand Prix-n ugyanis Iliász állhatott fel a dobogó alsó fokára.

"Jó eredménynek tartom, hogy két érmet szereztünk az év első GP-jén - mondta értékelésében Nébald György szövetségi kapitány. - Ahogy a versenyt felvezető sajtótájékoztatón is említettem, nem volt egyszerű a helyzetünk, mert a hazai közönségnek és a szponzornak is meg kellett felelni, miközben a csapatversenyben a fiataloknak próbáltam lehetőséget adni.

A londoni olimpiát szem előtt tartva ez az utolsó év, amelyben még lehet kísérletezni, aztán amikor élesbe fordulnak a dolgok, ilyesmire már nem lesz lehetőség. Ezzel együtt, amint azt pár napja jeleztem, a következő versenyen, Moszkvában Nemcsik Zsolt is benne lesz a csapatban. Hogy kinek a helyén, azon még gondolkodom. Iliász Nikolász két bronzérme nagyon kellemes meglepetés és remek eredmény, már csak azért is, mert ő még jövőre is juniorkorú."

Eredmények:
a 16 között:
Magyarország-Lengyelország 45-40
a negyeddöntőben:
Olaszország-Oroszország 45-38
Franciaország-Kína 45-39
Románia-Spanyolország 45-26
Magyarország-Egyesült államok 45-41
az elődöntőben:
Olaszország-Franciaország 45-36
Románia-Magyarország 45-39
a 3. helyért:
Magyarország-Franciaország 45-42
később:
a döntő:
Olaszország-Románia
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását