2024. április 29. - Péter

Az OVB ismét kimondta: jogsértő MSZP

Újabb három határozatban mondta ki az MSZP jogsértését az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén amiatt, hogy a Narancsvidék című kiadványán a párt nem tüntetett fel impresszumot.
2010. március 22. hétfő 21:15 - HírExtra
Az OVB először pénteki ülésén marasztalta el az MSZP-t, és eltiltotta a további jogsértéstől, azaz a kiadvány további terjesztésétől.Akkor az OVB szabálysértési eljárást is kezdeményezett az illetékes fővárosi II. kerületi jegyzőnél. Azért ott, mert az egyik sérelmező a Moszkva teret jelölte meg, ahol a kiadványt osztogatták.

A testület hétfői ülésére több hasonló tartalmú kifogás is érkezett területi választási bizottságoktól, amelyek - mivel a kiadványt az MSZP országosan terjesztette - a beadványokat az OVB-hez továbbították.

Az OVB még pénteken úgy döntött, hogy a jogsértő személye egyértelműen megállapítható, mert Budai Bernadett pártszóvivő korábban maga mutatta be egy sajtótájékoztatón a Narancsvidék című politikai magazint.

A szóvivő akkori közlése szerint az ötszázezer példányban készült kiadvány azokról a fideszes önkormányzatokról szól, amelyeknél a szocialisták véleménye szerint a "legbotrányosabban" bánnak a közpénzekkel.

A testület ugyanakkor nem foglalkozott a kiadvány tartalmával, mert erre vonatkozó beadvány nem érkezett.

Cáfol az MSZP

Az MSZP kaposvári szervezete nem terjesztette a Narancsvidék című lapot, azt a párt országos központja adta át - általuk nem ismert - helyi terjesztőknek március 19-e előtt - közölte az MSZP kaposvári elnöksége nevében Zsoldos Róbert hétfőn az MTI-vel.

Az elnökségi tag ezzel Juhász Tibor, a Fidesz Somogy megyei elnökének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A Fideszes politikus közölte, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) múlt pénteken meghozott tiltó határozata ellenére Kaposváron és környékén továbbra is terjesztik a Narancsvidék című "mocskolódó szennylapot", ezért a Fidesz Somogy megyei szervezete nemcsak a helyi választási bizottságnál tesz bejelentést, hanem a rendőrségen is feljelenti az MSZP-t a választás rendjének megsértése miatt. Egyúttal felszólította az MSZP-t, közvetlenül Lamperth Mónikát és Kolber Istvánt mint a párt kaposvári 1-es és 2-es választókerületében induló jelölteket, hogy tegyenek eleget az OVB határozatának, és hagyjanak fel a törvénysértéssel.

Az OVB azért nyilvánította jogsértőnek a kiadványt, és tiltotta meg a terjesztését, mert a párt abban nem tüntetett fel impresszumot.

Zsoldos Róbert közleményben úgy fogalmazott: Juhász Tibor amnéziában szenved, amikor azt állítja, hogy minden idők legmocskosabb kampányát kezdte el az MSZP. "Bizonyára elfeledkezett arról a hazugságokkal és rágalmakkal teli, +Önnek is joga van tudni+ című mocskolódó kiadványról, amelyet pártja minden kaposvári háztartásba eljuttatott" - tette hozzá.

Az MSZP kaposvári elnökségének tagja szerint Juhász Tibor fideszes alpolgármesternek inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy miért nem kezdhette meg munkáját a kaposvári jégcsarnoknál történt sikkasztási ügyet vizsgáló önkormányzati bizottság, amely fényt deríthetne arra, hogy ki a felelős, és felmerülhet-e Dér Tamásnak, a Fidesz városi elnökének érintettsége.

Az MSZP Narancsvidék című kiadványát Budai Bernadett, a párt szóvivője március 10-én sajtótájékoztatón mutatta be. A szóvivő akkori közlése szerint az ötszázezer példányban készült kiadvány azokról a fideszes önkormányzatokról szól, amelyeknél a szocialisták véleménye szerint a "legbotrányosabban" bánnak a közpénzekkel. A politikai magazint aktivisták, illetve helyi pártszervezetek terjesztik - mondta a kiadvány bemutatásakor Budai Bernadett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását