2024. április 29. - Péter

Nyakó: a Fidesz tisztázza magát!

Az MSZP felszólította Orbán Viktor és pártját, hogy tisztázza magát a Heves megyei ajánlószelvény-ügyben, amely szerint a Fidesz ajánlószelvényt adott a MIÉP-nek.
2010. március 22. hétfő 20:40 - HírExtra
Nyakó István, a párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: egy internetes portál értesülése szerint felmerült a gyanú, hogy a Fidesz kopogtatócédulát adott a szélsőjobboldalnak, sőt, talán hamisított is ajánlószelvényeket.

Az atv.hu hétfőn számolt be arról, hogy a Heves megyei rendőr-főkapitányság nyomozásba kezdett, mert a választási bizottság szerint ajánlószelvényekkel éltek vissza Füzesabonyban. A hatos választókörzetben több száz Fidesznek szánt ajánlószelvényre - eddig tisztázatlan körülmények között - a MIÉP jelöltjének neve került; a választási bizottságban pedig olyan gyanú is felmerült, hogy maguk az ajánlószelvények is hamisítványok voltak. Az esetről jegyzőkönyv készült.

Az internetes portál úgy tudja, hogy a MIÉP helyi jelöltjét, Sipos Brigittát végül nem vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Az eset akkor vált gyanússá, amikor a testület észlelte, hogy több száz füzesabonyi ajánlószelvényt ugyanazzal a kézírással töltöttek ki. A választási bizottság telefonon vette fel a kapcsolatot a cédulákon szereplő választópolgárokkal, akik egyhangúlag arról vallottak, hogy a Fidesznek adták ajánlásaikat.

Az atv.hu úgy tudja, hogy a Fidesz füzesabonyi önkormányzati képviselője családjával együtt a MIÉP-nek adta kopogtatócéduláját - legalábbis az ajánlószelvények tanúsága szerint. Az említett képviselő a választási bizottság megkeresésekor felháborodott reagált, mondván céduláját nem a MIÉP-nek, hanem a Fidesznek adta.

Nyakó István hétfőn erről azt mondta: ha ez igaz, akkor miért adta a MIÉP-nek az ajánlószelvényeit a hevesi Fidesz, mi érdeke fűződik Orbán Viktornak ahhoz, hogy egy szélsőjobboldali, soviniszta, antiszemita, cigányellenes párt, vagy ahogy Horn Gyula annak idején nevezte, az "őrültek pártja" bármilyen támogatáshoz is jusson.

Nincs kétségünk, "Orbán Viktor nem tartozik az őrültek közé", tudja, hogy a MIÉP nem jut be az Országgyűlésbe, de azért tett egy gesztust a pártnak, hogy segítsen megszerezni a működéséhez szükséges 1 százalékot, hogy "az általa képviselt világnézet és hang ne tűnjön el a közéletből" - fogalmazott a szocialista szóvivő.

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort és pártját, tisztázza magát ebben az ügyben - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: az ügy súlyos törvénysértésre utal, az első információk szerint nemcsak a miépes jelölt neve került a Fidesz-nek szánt ajánlószelvényekre, annak a gyanúja is felmerült, hogy maguk az ajánlószelvények is hamisak voltak.

Egy másik ügyről szólva Nyakó István felhívta a figyelmet, hogy aki hétfő, azaz március 22-e estig pótolja az adójóváírásra vonatkozó nyilatkozatát, az már áprilisban részesülhet az adócsökkentés előnyeiből visszamenőleges hatállyal, egyszerre több hónapi plusz pénze lehet a borítékban. Kérte: mindenki érdeklődjön munkahelyén az adójóváírás lehetőségéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását