2024. április 28. - Valéria

Marad a harmadfok

Bár a Hortobágy-Berettyó lassan apad, a Borznál mért 391 centiméteres vízállás miatt továbbra is a legmagasabb, harmadfokú az árvízvédelmi készültség a folyó bal partján, Bucsa és Nádudvar között.
2011. január 4. kedd 11:53 - HírExtra
Közlése szerint az igazgatóság területén hét védelmi szakaszon, összesen mintegy 300 kilométer hosszságban tartanak fenn árvízvédelmi készültséget.

Két tiszai védelmi szakaszon - Tiszafüred és Rakamaz között, illetve a Berettyónál - elsőfokú a védelmi készültség - tette hozzá a szakember.

A mértékadó vízmércéken kedden reggel a Tiszán Tokajnál 624, Tiszapalkonyánál 569, Tiszadorogmánál 681 centiméteres vízállást mértek.

A Berettyó vízmagassága Pocsajnál 345, Berettyóújfalunál 307, Szeghalomnál 378 centiméter volt - közölte Bara Sándor hozzátéve: az árhullámok levonulása zavartalan, a töltések állékonyságát veszélyeztető jelenségek egyik védelmi szakaszon sem léptek fel, így beavatkozásra nem volt szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását