2024. április 27. - Zita

Gyöngyöspata: meghosszabbított ellenőrzés

A gyöngyösi rendőrkapitány május 16-ig meghosszabbította a fokozott rendőri ellenőrzés hatályát a gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területére.
2011. május 9. hétfő 20:09 - HírExtra
Nincs különösebb ok?

"Nincs különösebb oka annak, hogy meghosszabbítottam a határidőt egy héttel" - mondta Balogh Tibor hétfőn az MTI-nek. A rendőrkapitány ugyanakkor nem cáfolta, hogy az elmúlt időszakban Gyöngyöspatán kialakult helyzet indokolja a hosszabbítást. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség központi honlapján azt közölte, hogy a fokozott rendőri ellenőrzés ideje alatt, május 16-án 24 óráig a gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területén igazoltatásokra, a gépjárművek átvizsgálására és ruházatellenőrzésre lehet számítani.

A fokozott ellenőrzés gyakorlatilag március eleje óta érvényben a területen, azok után, hogy Gyöngyöspatán a bűncselekmények szaporodására hivatkozva járőrözni kezdett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület március közepéig.

Ezt követően a Véderő elnevezésű szervezet az április 22-24. közötti időszakra hirdetett katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort a település határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta.

Információ, dezinformáció

A tábornyitás napján a Vöröskereszt közreműködésével 267 roma asszony és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.

A feszültség ezt követően sem csökkent, április 26-án késő este összeverekedtek Véderő-tagok helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, illetve a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen eljárást indított csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Azóta újabb összetűzés nem történt a községben.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását