2024. április 28. - Valéria

Czene: az olimpikonok példaképek

Az olimpiai bajnokok hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek példaértékűnek tekintsék: a sport gyakorlása legalább olyan fontos, mint bármilyen tanulmányi eredmény elérése - mondta Czene Attila sportért felelős államtitkár.
2011. június 10. péntek 14:35 - HírExtra
Czene pénteken Budapesten a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium fennállásának 150. éve alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédet.

A sportteljesítmények kapcsán kiemelte: "soha nem a könnyebb utat kell választani, hanem a nehezebbet, mert az az értékesebb". Az elején egy kicsit talán "védekeznek" ez ellen a sportoló növendékek, de aztán bebizonyosodik, hogy a tanároknak, illetve az edzőknek mindig igazuk van - mutatott rá.

Az államtitkár a napi szintű sportolás fontosságát hangsúlyozta a nyári szünidő idejére is. Azt a kívánságát is kifejezésre juttatta, hogy "a tanintézet vezetősége mihamarabb megvalósíthassa álmát, és végre felépülhessen az új tornacsarnok".

Czene Attila utalt arra: Buda legnagyobb oktatási intézményében, a "Szabó Lőrincben" a tanulók felkészültsége "már hosszú ideje messze a budapesti átlag felett van; ez a tény pedig egyértelműen az iskola pedagógusainak" munkáját, "az itt tanulók együttműködő készségét és példás hozzáállását dicséri".

Az ünnepségen Czene Attilának Szabó Lőrinc emlékérmet és emléklapot, a megjelent olimpiai és világbajnok sportolóknak, illetve sportvezetőnek - Bánhidi Petrának, Dömölky Lídiának, Hoffmann Nórának, Kárpáti Györgynek, Nagy Tímeának, Rózsa Norbertnek és Tóth Lászlónak - pedig emléklapot nyújtott át Zoltán László, az iskola igazgatója.

Az ünnepség végén megkezdődött a "jubileumi pasaréti futás" a főváros II. kerületének utcáin, négy korcsoportban, fiúk, lányok bontásban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását