2024. április 27. - Zita

Budapesten rajtol a bridzs EB

A magyar szenior együttes is esélyes a győzelemre a 53. bridzs csapat Európa-bajnokságon, melyet csütörtöktől jövő szombatig rendeznek meg a Groupama Aréna kongresszusi termeiben.
2016. június 13. hétfő 13:07 - HírExtra

 

    Yves Aubry, az Európai Bridzs Liga elnöke a hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eseményre 38 országból közel 600 játékos érkezik a magyar fővárosba.

Az elnök hozzátette: a résztvevők összesen négyféle versenyszámban mérik össze tudásukat. A 22 országból érkező 62 pár részvételével zajló női párosban, valamint a 37 indulós nyílt csapatversenyben már csütörtökön elkezdődnek a küzdelmek. Előbbi versenyszámban szombaton végeredményt fognak hirdetni, a vasárnap kezdődő női (23) és szenior (24) csapatverseny pedig a nyílt kategóriához hasonlóan június 25-éig tart majd. A csapatversenyekben az első hat helyezett kijut a 2017-es bridzs világbajnokságra.

     Yves Aubry szerint a bridzs nemcsak szellemi, hanem fizikai állóképességet is igényel a versenyzőktől, hiszen az Eb résztvevőinek napi 9 órát kell játszaniuk.

     Homonnay Géza, a hazai szövetség elnöke az MTI kérdésére kifejtette: a magyar bridzs az európai középmezőnyben foglal helyet, így a nyílt és a női csapatversenyben a realitás a 10-15. hely megszerzése lehet, de azért megcélozzák a vb-re való kijutást. Hozzáfűzte: a magyar szenior csapat szereplése elég hektikus, a 2012-es olimpián aranyérmet nyert, most is esélyes lehet a győzelemre, "de nem szabad elfelejteni, hogy azóta öt évvel öregebbek lettek a játékosok".

 A magyar keret:
Nyílt csapat: Dumbovich Miklós, Hegedűs Gál, Kemény György, Szalka Tamás, Szilágyi László, Winkler Gábor - Talyigás Péter (kapitány), Szalay György (edző)

Női csapat: Csipke Szilvia, Fischer Brigitta, Hegedüs Orsolya, Ormay Krisztina, Els Toutenel, Zalai Ágnes - Kelen Károly (kapitány), Szabó Csaba (edző)

Szenior csapat: Gál Sándor, Jakab Sándor, Koltai Gábor, Kovács Mihály, Magyar Péter, Szappanos Géza - Bárány György (kapitány)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását