2019. június 17. - Laura, Alida

Nem tiltani, építeni kell

A Párbeszéd szerint az aluljárók éjszakai lezárására tervezett 100 millió forintot inkább lakhatásra kellene fordítani, és a téli krízisidőszakban meg kellene nyitni például az Országházat a hajléktalanok számára éjszakára.
2018. november 19. hétfő 16:13 - HírExtra
 
V. Naszályi Márta, az ellenzéki párt fővárosi képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a hvg.hu birtokába került dokumentumok szerint a Fővárosi Önkormányzat arra készül, hogy közel 100 millió forintot költ kilenc aluljáró éjszakai lezárására, ezzel "gyakorlatilag biztos fagyhalálba" kényszerítve hajlék nélküli embereket.

Szerinte az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése ellenére nagyjából 2-3 ezer férőhely hiányzik a hajléktalanokat ellátó rendszerből.

Nem a kormány budai Várba költöztetésének kellene nemzetgazdasági okból kiemelt feladatnak lennie, hanem annak, hogy minden magyar embernek méltó lakhatást biztosítsanak, és "ezt diktálná emberségünk is" - fogalmazott V. Naszályi Márta, példaként említve: a paksi bővítésre szánt 4 ezer milliárd forintból 800 ezer kollégiumi férőhelyet és 200 ezer bérlakást lehetne építeni, az aluljárók éjszakai lezárására szánt pénzből pedig akár száz hajléktalannak is lehetne egy évig piaci áron lakást bérelni.

V. Naszályi Márta hozzátette: Párizsban megnyitották a középületeket, például a városházát a téli krízisidőszakban. A Párbeszéd ezért azt javasolja, hogy a Parlamentet és a Városházát nyissák meg a téli krízisidőszakban éjszaka a hajlék nélküli, rászoruló emberek számára - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását