2024. április 27. - Zita

A baldachinok csodaszép díszei lehetnek a babaszobának

Kétségtelen, hogy a baldachin még gyönyörűbbé varázsolja a babaszobát, de ezenkívül több funkciót is betölthet, amelyeket érdemes megismerni. Az alábbiakban kitérünk arra is, hogy milyen típusok szerezhetők be, és miben térnek el egymástól.
2024. március 15. péntek 18:07 - HírExtra

Melyek az előnyei?

Azontúl, hogy igen mutatós, védelmet biztosít a porral szemben. Akármennyire is figyelünk a tisztaságra, lehetetlen napi szinten portalanítani, a babaágyhoz rögzített függöny azonban felfogja a por javát, így nem jut el a kicsihez. A Berry Baby baldachinjai esetében is igaz, hogy célszerű hetente kimosni őket, ily módon megtisztíthatjuk a függönyöket a portól és szennyeződésektől. A webshopból beszerezhetünk tartókat és függönyöket egyaránt.

Baldachintartókból például a kör alakú a legnépszerűbb. Nem csupán azért, mert extrán mutatós, hanem amiatt is, mert használható a kiságy felett, illetve konkrét játszósarkot is létrehozhatunk a segítségével. 

Ami a függönyök anyagát illeti, több lehetőség közül választhatunk: dönthetünk a pamut, a pamut-muszlin és a muszlin mellett is. Természetesen adott a lehetőség arra is, hogy extra méretű, teljesen körbeérő változatot vásároljunk. 

A pamut és a kétféle anyagból készült változat porfogóként, dekorációs kellékként, valamint árnyékolóként is funkcionálhat. Míg a kizárólag muszlinból készült baldachinfüggöny maximális rálátást is biztosít a babára. A teljesen körbeérő pedig akár a rovarok elleni védekezésben is jó szolgálatot tehet, különösen a nyári időszakban, amikor szinte elkerülhetetlen, hogy egy-egy szúnyog bejusson a lakásba.

Baldachinnal egyedivé tehetjük a kiságyat

A legtöbb édesanya örömét leli abban, ha csinosítgathatja a babaszobát, hiszen így részben kifejezhetik saját egyéniségüket, stílusukat is, miközben persze a kicsinek is kedveznek, ha olyan kellékeket, kiegészítőket választanak, amelyek több hasznos funkciót is kínálnak.

A gyerekszoba egyedibbé tételének az egyik legjobb módja, ha baldachint helyezünk el a kiságy felett, ugyanis a függöny színe, mintázata alapján is többféle elérhető. Sőt, még masnival díszített változatok is beszerezhetők. 

Ezenkívül a rácsvédők, az ágyneműk is mind nagyon jó eszközök arra, hogy egyéni ízlésünkhöz mérten alakítsuk ki a pici szobáját.

Dekorációs elem, amely védelmi funkciót is betölt

Nincs is szebb és egyedibb módja annak, hogy mutatósabb gyerekszobát hozzunk létre, mint a Berry Baby kínálatában elérhető csodaszép baldachinok egyikével történő feldíszítése a kiságynak. 

Ha pedig olyan elemet szeretnénk, amely nagyobb fokú védelmet is biztosít, akár árnyékolás terén, akár a szúnyogok ellen, válasszuk a teljesen körbeérő típust. A tavaszi-nyári időszakban hatalmas segítség lesz, később pedig áttérhetünk egy kisebb méretű pamut vagy muszlin változatra. 

Érdemes szétnézni az említett webshop kínálatában, ahol babáknak és kismamáknak készült praktikus termékek érhetők el!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását