2024. április 29. - Péter

Örültek a Szőke Sziklának

A szerdai, Fenerbahce elleni labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzésre az MTK Budapest vendégeként a csapattal utazott Mészöly Kálmán is, aki a nyolcvanas években a török klub edzőjeként, illetve a török válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.
2008. július 29. kedd 22:58 - Hírextra
Az érkezéskor Mészölyt a repülőtérre sereglett hívek és újságírók gyűrűje fogadta. A szurkolók hosszan tartó üdvrivalgás közepette nyakába akasztották a klub sálját, fejére nyomták a klub sapkáját, és külön gépkocsival vitték a szállodába.

Az esti sajtótájékoztatón a "Szőke Szikla" arra emlékezett, hogy milyen szép éveket töltött Törökországban, a szerdai találkozóval kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy a Fenerbahce minden szempontból Európa vezető klubjai közé tartozik.

A magyar futball, s így az MTK is nehezebb helyzetben van, de meglepetést szeretne szerezni. Végül elmondta: azon fáradozik, hogy idén őszre "összehozzon" egy barátságos mérkőzést Magyarország és Törökország válogatottjai között.

Mészöly az MTI-nek elmondta, hogy tanácsaival, tapasztalataival szívesen segíti az MTK Budapest sikeres szereplését. Hozzátette, hogy bár a szerdai találkozó egyértelmű esélyese a török gárda, hisz a futballban néha bekövetkező csodákban.

Ilyen éppen az MTK-val és éppen Isztambulban a Fenerbahce ellen kilenc éve már megesett. Akkor a budapesti gól nélküli döntetlen után az isztambuli visszavágón az MTK 2-0-ás győzelemmel harcolta ki a továbbjutást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását