2024. április 26. - Ervin

Fa Nándor a rajtnál

Fa Nándor a szervezők meghívására a helyszínen tekintette meg a hatodik Vendée Globe földkörüli vitorlásverseny vasárnapi rajtját, amelyre több mint félmillióan voltak kíváncsiak Les Sables d,Olonne-ban. Harminc hajós, köztük két nő vágott neki, hogy kikö
2008. november 9. vasárnap 13:17 - Hírextra
Fa Nándor a helyszínről az MTI-nek elmondta, mint az 1992-93-as menet ötödik helyezettje a szervezők meghívására utazott a franciaországi kikötővárosba.

"Itt az úttörőket megbecsülik, rám köszönnek az utcán, amikor először megjelentem a pontonon, a hangosbemondó köszöntött. Én sportesemény iránt még ilyen érdeklődést nem tapasztaltam, 10 km-es körzetben nem lehet a tengerparthoz jutni, közel 4000 újságíró akkreditált a viadalra" - mondta Fa Nándor.

A verseny történetének egyetlen sikeres közép-európai résztvevője 128 nap 16 óra és 5 perc alatt ért körbe a második Vendée Globe-on. A csúcsot a címvédő francia Vincent Riou tartja, aki négy éve 87 nap 10 óra és 47 perccel győzött.

"Riou most is esélyes, mellette a 2000-2001-es győztes Michel Desjoyeaux, Sebastien Josse és Loick Peyron a favorit, valamint az én titkos esélyesem Kito de Pavant. A rekord nemcsak a hajón múlik, hanem az időjáráson is, ha ez kedvező, az első 85 nap körül érhet célba. Ezek a hajók sokkal kevesebb kockázattal képesek 20 csomós sebességre (37 km/óra), mint mi annak idején 16 csomóra" - vélekedett Fa Nándor, akinek korábbi hajója, az ex-Budapest is indul. Ezt - immár Fondation Ocean Vital néven - a francia Raphael Dinelli kormányozza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását