2024. április 28. - Valéria

Győzött a Koeman-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 2-0 nyert az északír csapat ellen Belfastban. A gólokat Torghelle Sándor és Gera Zoltán szerezte.
2008. november 19. szerda 22:55 - Hírextra
Eredmény:
Észak-Írország - Magyarország 0-2 (0-0)
---------------------------------------
Belfast, Windsor Park, 18 000 néző, v.: Robert Schörgenhofer (osztrák)
gólszerzők: Torghelle (57.), Gera (71.)
sárga lap: Lafferty (29.), Healy (81.)

Észak-Írország:
---------------
Maik Taylor (Alan Mannus, a szünetben) - Michael Duff (Niall McGinn, 55.), Jonathan Evans, Ryan McGivern, Chris Baird - Michael O,Connor (Warren Feeney, 81.), Chris Brunt (Martin Paterson, 70.), Sammy Clingan, Keith Gillespie - David Healy (Peter Thompson, 88.), Kyle Lafferty (Dean Shiels, a szünetben)

Magyarország:
-------------
Babos Gábor - Bodnár László, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Halmosi Péter - Vadócz Krisztián, Tóth Balázs (Dárdai Pál, 88.) - Gera Zoltán, Huszti Szabolcs (Dzsudzsák Balázs, 84.) - Torghelle Sándor (Feczesin Róbert, 82.), Rudolf Gergely

I. félidő:
----------
15. perc: Torghelle elé emelték be a labdát, a támadó estében, kiszorított helyzetből lőtt, a labda jobb kapufa mellett suhant el.

33. perc: Rudolf küzdötte be magát a jobb oldalon, majd remekül tálalt a középen érkező Huszti elé, aki azonban "maga alól", csúnyán mellé lőtt.

II. félidő:
-----------
51. perc: Bodnár adott be élesen a jobb oldalról, Mannus az utolsó pillanatban szedte fel Torghelle elől a labdát.

57. perc: Huszti óriási lendülettel húzott el a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, majd Torghelle elé passzolt, aki becsúszva a kapu bal oldalába továbbított (0-1).

60. perc: Shiels iramodott meg a labdával, Juhász az utolsó pillanatban becsúszva szerelt.
71. perc: Babos felszabadítása átszállt a hazai védelem feje fölött, Gera lecsapott a labdára és hatalmas gólt lőtt a kapu bal oldalába (0-2).

75. perc: Healy 25 méteres szabadrúgását Babos tolta ki.

Az első félidőben nagy fölényben futballozott a magyar együttes, de ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, a szeles időben, és az esős talajon rendre hiba csúszott az utolsó passzokba.
A folytatásban is a magyarok akarata érvényesült és az 57. percben góllá érett a fölény. A hazaiak megpróbáltak nagyobb fokozatba kapcsolni, de a védelmet nagyszerűen irányító Juhász Roland vezérletével sikerült átvészelni ezeket a perceket Erwin Koeman csapatának. Ezután következett Gera Zoltán fantasztikus gólja, ami gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást, persze az északírek nem adták fel.

A magyarok figyelme a hajrában sem lankadt, így sikerült megtartani a kétgólos különbséget. A magyar válogatott így története harmadik mérkőzését is megnyerte Észak-Írországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását