2024. május 2. - Zsigmond

Nem sérült a szerződés

Nem sérült az egri Markoth Ferenc Kórház új üzemeltetőjével, a Hospinvest Zrt.-vel kötött szerződés szakemberek szerint amiatt, hogy az ÁNTSZ felfüggesztette a kardiológiai osztály működését - közölte Sós Tamás (MSZP), a Heves Megyei Közgyűlés elnöke pént
2008. december 19. péntek 16:40 - Hírextra
Emlékeztetett arra, hogy az egri kórháznak november elseje óta van új üzemeltetője, az átvétel után az ÁNTSZ mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatott az intézményben. Az osztályok csaknem felének október 31-ig volt ideiglenes engedélye, 15 osztály esetében pedig a végleges engedélyhez nem voltak meg a feltételek.

Sós Tamás tájékoztatása szerint már csak öt osztályon vannak hiányosságok. Ezek közül a kardiológiai az egyetlen, ahol nem sikerült biztosítani az üzemeltetőnek a szükséges orvoslétszámot, ezért a hatóság átmenetileg felfüggesztette az osztály működését. A nehézségeket azonban a kórháznak meg kell oldania, és az ÁNTSZ döntésének értelmében a kiszabott határidőig (március végéig) teljesíteni kell a feltételeket - közölte.

"Az új üzemeltetőt magam is felszólítottam, hogy a hatósági határidőig az 5 osztályon lévő hiányosságokat maradéktalanul pótolja" - írta közleményében a közgyűlési elnök.

Hozzátette: szakemberek megvizsgálták, hogy a kardiológiai osztály felfüggesztése mit jelent az önkormányzat és a működtető között létrejött szerződés, valamint a betegellátás szempontjából. Eszerint a hatóság döntése miatt nem sérült az önkormányzati szerződés, a kórházban pedig a betegek megkapják ugyanazt a kardiológiai ellátást a szakorvosoktól, mint eddig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását