2024. április 29. - Péter

Már vitáznak a Fideszben

Az Európai Unió megerősödésének feltételeiről, Magyarország érdekérvényesítő képességéről beszélt Szájer József és Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő a Fidesz programalkotó vitasorozatának első rendezvényén pénteken Budapesten.
2009. január 16. péntek 17:52 - Hírextra
Duray Miklós a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja alelnöke többi között arról szólt, hogy a szlovákiai magyaroknak az ország EU-csatlakozása után is nehézségekkel kell szembenézniük.

Szájer József, az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője felszólalásában azokról a feltételekről beszélt, amelyek szükségesek az Európai Unió erőssé válásához.

A Fidesz Magyarország többre képes címmel megrendezett programalkotó vitasorozatának első rendezvényén Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja alelnöke előadásában azokat a súlyos terheket - köztük a Benes-dekrétumok továbbélését - sorolta fel, amelyek a szlovákiai magyaroknak még az európai uniós csatlakozás után is nehézségeket okoznak.

Gál Kinga, európai parlamenti képviselő összefoglaló zárszavában pedig azt hangsúlyozta: az Európai Unió erősíti Magyarország érdekérvényesítő képességét, de csak akkor - mondta -, ha elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megfogalmazzuk érdekeinket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását