2024. április 27. - Zita

Kivágó kérészéletű mandátuma

Kivágó Iván Györgyné lemond fővárosi képviselői mandátumáról a költségvetés elfogadása után. A több mint 530 milliárd forint főösszegű idei büdzsét várhatóan csütörtökön fogadja el a Fővárosi Közgyűlés.
2009. május 13. szerda 23:14 - HírExtra
"Anyaként, feleségként, érző emberként az utóbbi időben személyemet ért aljas, igaztalan, és a valós információkat valótlan színben feltüntető, ágalmazásokat ez úton is visszautasítom és bejelentem, hogy a főváros költségvetésének elfogadása utáni napon - felelős politikusi kötelezettségemnek eleget téve - lemondok a fővárosi képviselői mandátumomról" - nyilatkozta az MTI-nek a politikus szerdán. Hozzátette: felelősségteljes szocialista politikusként - eddig és ezután is -, amit feladatként vállalt, azt teljesíti.

Felidézte: kerületi politikusként azt vállalta, hogy négy éven keresztül Soroksár érdekeinek megfelelően dolgozik, nemrég pedig azt, hogy a fővárosi lakosság érdekében a közgyűlés tagjaként közreműködik a város költségvetésének elfogadásában.

Tettem ezt azért, mert baloldali politikusként vállalhatatlannak tartom, tartottam, hogy az ellenzék jól érzékelhető ellenérdekeltsége következményeként ne legyen költségvetése a fővárosnak - fogalmazott, hozzátéve: a felelősségteljes politikusok tudatában vannak annak, hogy a költségvetés elfogadásának elhúzódása valamennyi fővárosi közintézményt érinti, "köztük kórházainkat, iskoláinkat, szociális intézményeinket is".

Kivágó Iván Györgyné hangsúlyozta: ha a fővárosi közgyűlés elfogadta a költségvetést, ez irányú kötelezettségének és vállalásának is eleget tett, mielőtt lemondana mandátumáról.

A szocialista politikus a február óta előzetes letartóztatásban lévő, s a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György helyét vette át a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójában.

A fővárosi büdzsét a március 15-i határidőig azért nem tudták elfogadni, mert Hunvald György (MSZP) februári előzetes letartóztatása miatt megszűnt az MSZP-SZDSZ-koalíció egyfős többsége a Fővárosi Közgyűlésben. A költségvetés elfogadására azáltal nyílik lehetőség, hogy Kivágó Iván Györgyné csütörtökön leteszi esküjét.

Kivágó Iván Györgyné - akinek képviselővé jelölését kémelhárító múltja miatt az elmúlt hetekben nemcsak az ellenzékiek, hanem szabad demokraták is bírálták - korábban úgy nyilatkozott: a Belügyminisztériumban, ahonnan 20 éve távozott, nem végzett olyan munkát, amit szégyellnie kellene, hiszen ma is végeznek ilyen tevékenységet a szakszolgálatok. "Én az országot védtem" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását