2024. április 27. - Zita

"Hatalmas teljesítmény ez a magyarok részéről"

Tanévzáró fesztivált rendezett a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség, ahol a FIFA egyik munkatársa is tiszteletét tette. Ha pedig már így alakult, nyilatkozott is: le van nyűgözve.
2009. június 17. szerda 12:59 - HírExtra
Még egy magasan jegyzett nemzetközi sportdiplomatát is el tud varázsolni 2840 gyermek önfeledt játéka, mint ahogyan el is bűvölte Jorge Diazt, a FIFA gyermeklabdarúgásért felelős munkatársát a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség Tanévzáró Fesztiválján. Spanyol barátunk péntektő vasárnapig, a torna mindhárom napján kilátogatott a rendezvényre. S hogy mit látott? 220 csapatot 17 pályán, 488 mérkőzést 49 játékvezető közreműködésével.

Ezek után nem is meglepő, hogy Diaz abszolút pozitívan nyilatkozott a tapasztalatairól:

A FIFA munkatársaként számtalan országban jártam gyermekversenyeken, így nyugodtan kijelenthetem, hogy a szervezettség, illetve a létszámadatok lenyűgözőek az Önök fesztiválján. A különböző tagországainkban iskolai szinten eddig csak 100-200 fős gyermektornákat láttam, közel 3.000 kis focistát megmozgató eseménnyel most találkoztam először. Hatalmas teljesítmény ez a magyarok részéről, büszkék lehetnek rá – mondta a díszvendég.

Magyar Gyermek Labdarúgó szövetség – mi ez a szervezet, és mit is csinál? Íme egy kis összefoglaló az MGYLSZ elmúlt évének tevékenységéről!

A FIFA kíváncsi szemei mellett búcsúztatták tehát a tanévet a kis lurkók, s a FIFA még kíváncsibb szemei előtt fogják köszönteni ősszel az újat: a nemzetközi szövetség szakembere bejelentette, hogy az MGYLSZ 2009. október 2-4-i Tanévindító Fesztiválját kiemelten fogják támogatni. Plusz két teljes napig tartó edzőkonferenciát is a tartanak majd az őszi esemény kísérőprogramjaként.

Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy nálunk kerül sor a FIFA vadonatúj szakmai anyagának (ez az 5-12 évesek képzéséről és versenyeztetéséről szól) bemutatására!

Nemcsak a profi futball fontos a FIFA-nak, hanem az iskolai labdarúgás is, hiszen rendkívül jót tesz a sportágnak, ha a gyerekek kötődnek a játékhoz, ha egy életre elkötelezik magukat a foci mellett. Az egyesületi futball és a nemzeti válogatottak bázisát is a tömegek, a gyerekek adják, ezért örülök az itt szerzett tapasztalataimnak – zárta értékelését Jorge Diaz.

Mi is örülünk, hogy örül, s reménykedünk, hogy nem a levegőbe beszélt. Persze az azért fájó egy kicsit, hogy egy magas rangú FIFA-tisztviselőnek egy tanévzárót kell megnéznie ahhoz, hogy igazi focit lásson hazánkban…
Forrás: HírExtra/MGYLSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását