2024. április 27. - Zita

Elképesztő, hihetetlen, döbbenet...

Lehet, hogy nem játszott valami fényesen a magyar válogatott, ilyen vereséget azonban biztos, hogy nem érdemelt a svédek elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen. Kár az elszalasztott lehetőségért.
2009. szeptember 5. szombat 23:16 - Gedei Szilárd
Magyarország-Svédország 1-2

Puskás Ferenc Stadion
vezette:  Nicola Rizzoli (olasz)
gól: Huszti a 78., ill. Mellberg a 9., Ibrahimovics a 94. percben.
csere: Dárdai helyett Torghelle a 46., Juhász helyett Tímár a 63., Hajnal helyett Buzsáky a 84., ill. Elmander helyett Berg a 75., Holmén helyett Hysén a 86. percben
sárga lap: Dárdai a 31., ill. Svensson a 22., Mellberg a 82. percben.



Küzdelmes, néhol jó iramú, de szomorú végű mérkőzésen kapott ki a magyar válogatott a svédtől szombat esti világbajnoki selejtező mérkőzésén.

Csalódott kapitány

"Jelenleg nagyon csalódott vagyok, bár ahhoz képest, hogy a héten milyen lehetőségeink voltak, megérdemeltük volna legalább egy döntetlent. Hogy mi hiányzott a végén? Egy kicsit több szerencse és rutin elkellett volna... A végeredménytől függetlenül azonban gratulálok a csapatnak, az is nagy dolog volt, hogy egyenlíteni tudtunk" - mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Erwin Koeman, a magyar válogatott holland szövetségi kapitánya.

"Elégedett vagyok, úgy az eredménnyel, mint  csapatom játékával. Elég sok helyzetet ki tudtunk dolgozni, az utolsó pillanatokban kiharcolt győzelmet pedig nagyon nagy dolognak tartom. Való igaz, hogy végre mellénk állt a szerencse, annak pedig felettébb örülök, hogy ismét nagy esélyünk van a továbbjutásra" - nyilatkozta a svédek kapitánya, Lars Lagerbäck.

Folytatás szerdán, szintén Budapesten, a portugálok ellen.


Nézzük a mérkőzés eseményeit, a HírExtra élő közvetítése alapján!


A mérkőzés végeredménye tehát: Magyarország-Svédország 1-2

93. perc: Rizzoli lefújja a mérkőzést.

Magyarország-Svédország 1-2

Ezt egész egyszerűen nem lehet elhinni. Majdnem letelet a hosszabbítás, amikor Ibrahimovics - ki más? - éppen hogy elér egy hosszú indítást, azonban Babos is jön a kapujából. Hogy mi a hihetetlen? Ibrahimovicsról bepattana  a kapuba a labda...

1-2

... ehhez nem lehet mit hozzátenni...

Vajon a hosszabbítás perce alatt lesz még gól?

83. perc: egy pillanat alatt felforrósodott a hangulat a Puskás Ferenc Stadionban. Miközben a biztonságiaknak megint dolguk akadt néhány túlzottan is heves magyar szurkolóval, Dzsudzsák lő csak centikkel a svéd kapufa mellé.

Ez már a végjáték, ez már a fiálé. Most kell még egyszer összekapnunk magunkat!



81. perc: Gera Zoli kap sárgát egy szükséges szabálytalanság után. Gyerünk srácok, most már a győzelem a cél!

79. perc: tizeneggggggyyeeeeeees!  Dzsudzsákot lökik el a tizenhatos sarkánál, a megítélt büntetőt pedig Huszti vágja bevágja!

Góóóóól!

Magyarország-Svédország 1-1

75. perc: Ibrahimovics megvillantotta egy cseppet híres színészi képességeit is... Aztán csak feltápászkodott és elindult az oldalvonal irányába. Lagerbäck azonban nem őt, hanem csatártársát, Elmandert viszi le, helyette Berg a pályán.

"Ébresztő, ébresztő!"
- zeng most már az egész stadion. Bizony, nem ártana összekapni magunkat, mert az idő telik, a svédek lényegében azt csinálnak a pályán, amit akarnak, mi viszont egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a sokkal erősebb riválisunkkal. Ezt bizonyítja Holmén nagy lövése is a 68. percben. Még, jó hogy kapu felé szállt a lbada... Legalább még meccsben maradtunk.

Kevés, amit támadásban mutatunk, pedig 0-1-es állásnál nem ártana valamit mutatnunk. Ráadásul Juhász is megsérült egy ütközésnél - a 60. percben Tímár váltotta az Anderlecht védőjét.

56. perc: gyengébb idegzetű kedves olvasóink inkább ugorják át a következő részt... Na, az egész úgy kezdődött, hogy Ibrahimovics... de ez nem is lényeges. A fontos az, hogy a szépen felépített svéd akció végén az elementáris erejő lövés a kapufánkon csattant. Källström után Ibrahimovics is próbálkozhatott, Babos és a kapufa itt is segített.

Támadnunk kellene, fiúk!

55. perc: a meccs eddigi legnagyobb magyar helyzete! Vadócz, Getra, Dzsudzsák, majd a kapu felé - ez volt röviden a labda útja.



50. perc: megint bénázunk egy kicsit... Szerencsére Elmander is, aki kilenc méterről a magyar blokkot találta csak el a szöglet utáni keveredésben. Ezt nem sokáig játszhatjuk...

49. perc: Ibrahimovics lövése suhan el laposan a magyar kapufa mellett, szerencsére kívülről. A sztár valamiért nagyon be akar köszönni nekünk ma... talán mert a végletekig profi a Barca támadója...

Harcolj, Sanyi! Ez kellett volna eddig is, egy kis harcias erő. Torghelle hozta, vagy amúgy is törvényszerű volt? Mindenestere megélénkült a meccs a félidő elején. Ibrára azért nem árt figyelni...

Kezdődik a második félidő, Dárdai Pál helyett tehát Torghelle Sándor a pályán. Ideje volt...

Most már biztos: Torghelle Sándor be fog állni a magyar csapatba a második félidőben. Reméljük, hogy a válogatottnál pályaedzőként, illetve Erwin Koeman segítőjeként dolgozó Aczél Zoltán rendesen elmagyarázta neki, hogyan is kell gólt lőnie.

A gól ugyanis nagyon kell...

"Bréking nyúz": örömmel jelentjük a Puskás Ferenc Stadion hűvös sajtóteraszáról, hogy Torghelle Sándor intenzíven melegíteni kezdett...

Hát ennyi volt... Legalábbis az első félidő. Hogy jól játszunk-e? Nem. De nem az akarás miatt. Még-még motivációja is akad a csapatnak. Egész egyszerűen a felállásunkkal van baj - ahogy azt Farkasházy Tivadar, az ország kedvenc Teddyje a félidőben idegesen odavetette a riportereknek, ennél csak az lenne rosszabb, ha egyszerre tizenegy középpályással játszanánk, esetleg Erwin Koeman még a kapust is lehozná, hogy a helyére beálló játékos is ívelgethessen az egy szem kis Huszinak.
"Ennyi erővel tizenegy középpályással is játszhatnánk..." (Farkasházi Tivadar)
Való igaz, hogy a taktika, melyet az első félidőben erőltettünk, nem túl sikeres. Vajon jön a félidőben Torghelle, vagy még mindig vár bevetésével Koeman?

A HírExtra szerint olyan magyar válogatott fog kifutni a második félidőre a Puskás Ferenc Stadion gyepére, melynek tagja lesz a szurkolók által is hiányolt Sanyi, azaz a Torghelle...

A félidőben tehát: Magyarország-Svédország 0-1

40. perc: Dzsudzsák egy szöglet utáni lövését hárította könnyedén Isaksson. A másik oldalon ismét egy pontrúgás okozott galibát - valljuk be, a svédek fizikálisan eddig egyértelműen a mieink fölé nőnek.

37. perc: te jó ég... Miközben a biztonságiak éppen egy a közönség soraiban görögtüzet gyújtó magyar szurkolót a svédek kishíján megszerezték második góljukat is. Vagy inkább mondjuk úgy, hogy kevesen múlt, hogy Babos és a védők ne hozzák össze a következő északi találatot. A helyzetet végül megúsztuk, támadni azonban továbbra is csak elvétve tudunk, akkor is csak Dzsudzsák révén.



Negyedórával a félidő vége előtt továbbra is egy góllal vezetnek a svédek (0-1). Ennél egy nagyon picit több kell, srácok!

A félidő közepére kezdünk rájönni arra, hogy csak úgy van esélyünk a hórihorgas, igen erős svéd védőkkel szemben, ha laposan, a földön tartjuk a labdát. Ettől függetlenül Dárdai megkapja a meccs első magyar sárgalapos figyelmeztetését a 31. percben.

22. perc: sárga lap! Dzsudzsák buktatásáért kapott figyelmeztetést Svensson. A szabadrúgással azonban nem tudunk sokra menni.

Próbálunk támadni, főleg Dzsudzsák Balázs oldala, azaz a bal oldal aktív, az Erwin Koeman által előreküldött Huszti azonban többnyire tehetetlen a nagydarab svéd védőkkel szemben.

16. perc: szögletre szöglet, gólra gól? Majdnem... A szögletre előrehúzódó Gyepes fejelt néhány méterrel a kapu mellé. Elképesztően zavartalanul, szabadon fejelhetett... Nagy sansz volt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását